Відбулась урочиста церемонія нагородження юних переможців мистецького конкурсу «Тернослов»

Опубліковано:
30 Вересня, 2018

Цього дня найбільше чекали учасники мистецького конкурсу «Тернослов», який стартував у Тернополі 24 липня. Прийом робіт учасників від 5 до 17 років тривав до 15 вересня. Участь взяли 57 конкурсантів. Нагородження відбулось на другий день вересневого Бібліофесту. Усі бажаючі, а таких трохи було, мали чудову нагоду (адже не  було  уроків!) писати, малювати тоді, коли заманеться, у будь-який для цього час. Відповідно, все написане, намальоване діти приносили до бібліотек за місцем проживання.

Журі конкурсу, а це досвідчені професіонали своєї справи, уважно читали принесені казкові твори і ретельно складали їх до течки. Коли ж вона наповнилась, підбили підсумки і… нагородили усіх подарунками у центральній міській бібліотеці. Потім був конкурс, фінал і… переможці. Конкурс проходив у формі гри.  

– Позавчора вперше відвідала Тернопіль з літературною місією – адже останнім часом займалась не лишень звичними мандрами, роботою та писаниною, а й… читала казки, – каже член журі письменниця зі Львова Ярина Каторож. – І казки не звичайні, а написані безпосередньо дітьми на конкурс “ТЕРНОслов”. Для мене це честь – бути в жюрі саме такого відбору, адже дитяча творчість – дуже особлива. Вона щира, смілива, а також… дуже сильна. Бо діти, на відміну від дорослих, ще не навчились приховувати й завуальовувати свої думки, виражати їх обережно чи скупо, а в покликанні митця бути відвертим – найважливіше. 

Ідейний натхненник конкурсу тернопільська письменниця Ірина Мацко, вона й була модератором урочистого заходу. Конкурс відбувся за підтримки заступника міського голови Леоніда Бицюри. У номінації «проза 5-10» переможцями стали Андрій Белей, Софія Чорпіта, Софія Курчак, Софія Ткачук, Маргарита Швалюк, Яна Тхорик, Дарина Липка, Уляна Стасишин, Оля Ковальчук, Катерина Бучковська;  «проза 11-17»: Соломія Сонічева, Ірина Бейгер, Любомир Лесонін, Оксана Атаманчук; «поезія 5-10» : Ярослав Дідик, учні 4-а ТГК (вчитель Лайбіда); «поезія 11-17»: Марія Безпалько, Катерина Маргула, Оксана Атаманчук. Найкращий сценарій – Анастасія Мацко. Живопис, комікси (11-17): Владислав Дзюрбан, Михайло Вавринчук. Твори переможців увійдуть до майбутньої книги.

null

 

null

 

null

 null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тернослов
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: