Аграрна Тернопільщина: Солодкі кристали з Козової

29.09.2018 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

На повну виробничу потужність запрацював четвертий  Козівський цукровий завод ТОВ «Радехів- цукор» Необхідною для пуску і ритмічної роботи солодкого конвеєра цукру- піску цукросировиною  забезпечив оперативно ТзОВ «Агропродсервіс інвест». Його директор Юрій Пудлик розповідає, що напередодні бурякозбирального сезону вони придбали високопродуктивний енергоємний імпортний бурякозбиральний комплекс. Який обладнаний навігаційною та електронною технікою,  навчили на ньому працювати своїх досвідчених механізаторів. Вже викопали  солодкі корені  на площі понад сто гектарів при середній урожайності до 600 центнерів з га. Згідно доведеного графіка транспортування цукросировини здійснюють ряд інших сільгосппідприємств, зокрема. ПАП «Агропродсервіс» та інші, а також фермерські господарства. Торік заводчани з Козови наварили 40,8 тис тонн цукру – піску.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації станом на 26 вересня цукрові буряки в господарствах усіх форм власності зібрано з 5,7 тис га, накопано 280 тис тонн солодких коренів при середній урожайності 498,2 цнт з га. Підприємства Чорткова, Хоросткова. Збаража. Козови переробили 157  тис тонн сировини і виробили понад 17 тисяч тонн цукру- піску.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі