Константинополь прийняв виклик Москви і опублікував історичні архіви

29.09.2018 12:25   Джерело: amazing-ukraine.com
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Знадобилося тільки кілька годин після заяви Московської Патріархії УПЦ проти Вселенського Патріархата за начебто незаконне вторгнення в її канонічну територію, і Константинополь відреагував гучно, публікуючи архіви церковної історії та конкретно історії Української Церкви з часів хрещення Київської Руси до наших днів.

Дана публікація є результатом дослідження грецьких і російських учених, які мали доступ до оригінальних текстів архіву Константинопольського Патріархату і його листування протягом багатьох століть. На цьому дослідженні базується вся аргументація Вселенського Патріархату з допомогою якої спростовуються всі звинувачення Москви проти Константинополя щодо “вторгнення” в її канонічні єпархії.

Читайте також

Охоронець Російського патріарха Кирила намагався отруїти Варфоломія? (Відео)

“Вселенський Патріархат вважає доречним нагадати всю історичну і канонічну правду про взаємини Константинопольської церкви з Церквою України, про що свідчать збережені офіційні документи, які, нажаль, або ігноруються, або свідомо приховуються зі зрозумілих міркувань”, наголошується в передмові дослідження, в якому читач може прослідити всю історію розвитку української церкви.

 

За допомогою цього дослідження, особливо з оригінального листування, яке оголошується вперше, Вселенський Патріархат підтверджує його канонічну і правову юрисдикцію в Україні і одночасно доводить, що “Московський Патріархат порушив правила Патріаршого і Синодального Акта 1686 року Вселенського Патріархату, порушення яких Вселенський Патріархат, через важкі умови при яких діяв, змушений був терпіти і мовчати, але ніколи не викреслив та не забув“.

Переклад: Анна Маніаті
Джерело: Укранорама


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: amazing-ukraine.com  

Коментарі