На Тернопільщині освятили новий храм Московського Патріархату (Фото)

Опубліковано:
28 Вересня, 2018

Поки в Україні триває війна, на Тернопільщині моляться за патріарха Кіріла Гундяєва. Як повідомляє офіційний сайт УПЦ Московського Патріархату, керуючий Тернопільською єпархією УПЦ  МП митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький) днями відвідав парафію у селі Бутин Збаразького району, де звершив Божественну Літургію у співслужінні сонму духовенства єпархії та освятив престол новозбудованого храму на честь святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, чия пам’ять вшановується Церквою 22 вересня.

Нагадаємо, що місцева парафія  перейшла до Київського патріархату, а прибічники Путіна спочатку молились у домі старости кинахівської громади Степана Тивонюка, а потім перейшли у тимчасове приміщення в Бутині. Поруч з тимчасовим молитовним домом була закладена та швидко виросла нова будівля, в котрій щонеділі збирається близько 50-90 душ. Як стверджують українофоби, в першу ж Великодню службу їх зібралося більше 100 чоловік.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #московський патріархат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: