27 вересня вступили в дію нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів, згідно із внесеними до деяких законодавчих актів України змінами щодо реформування сфери паркування транспортних засобів. Патрульні отримали право евакуйовувати неправильно припарковані автомобілі та виписувати штрафи, які, до речі, збільшено, без присутності водія.

Неправильно припаркувалися – платіть від 255 до 1700 гривень. Якщо неправильно припаркований автомобіль не прибирають більше десяти хвилин, патрульний чи інспектор з паркування виписуватиме протокол про адмінпорушення з реквізитами для оплати і залишатиме його на лобовому склі. Протягом десяти робочих днів необхідно буде сплатити хоча б половину суми штрафу. Штраф може сплатити як власник, так і той, хто керував транспортним засобом.

Якщо ваше авто стоїть ближче 30-ти метрів від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче 10-ти метрів від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, а також ближче 10-ти метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду – його мають право евакуювати із вашою присутність чи без. Про евакуацію автомобіля водію або власнику повідомлятимуть смс-кою або на електронну пошту. Також інформацію публікуватимуть на офіційному сайті виконавчого органу відповідної місцевої ради. Усі порушення будуть фіксувати на фото чи відео.

Покарати можуть і самого інспектора, в разі, якщо він візьме готівку за оплату штрафу з рук водія. Якщо це вперше – йому загрожуватиме від 850 до 1700 гривень штрафу, а за другий такий проступок доведеться сплатити від 1700 до 2040 гривень.

Окрім жорсткіших правил паркування у містах, зростуть і штрафи за порушення правил дорожнього руху. За деякі правопорушення доведеться платити у 20 разів більше.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #евакуатор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парковка, #правила, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: