Особливий творчий вечір очікує на тернополян у драмтеатрі

28.09.2018 12:43   Джерело: Номер один
Опубліковано : Новини Тернопілля

Танець на візку, пісня нечуючої дівчини, презентація дитячої збірки, драматична поема, фотопроект особливих дітей. Усе це та багато іншого можна буде побачити під час благодійного творчого вечора «Розмай» пам’яті поета Василя Ярмуша, удостоєного зірки на Алеї зірок у Тернополі. 

Організатор заходу – донька митця Мирослава Ярмуш, яка впродовж вечора буде переплітати різні події, цитуючи записи зі щоденника батька. 

– У цьому вечорі поєдную драматичну поему Василя Ярмуша «Тернопільська легенда» у виконанні учнів акторської школи «Театр в театрі» (в головній ролі Черкеса – онук поета Степан Денисюк) із презентацією батькової книжки для дітей «Кіт Мацько», про яку він мріяв ще в 1971 році. Я добре знаю, що таке бути напівсиротою, адже мені було три роки, а братові всього шість місяців, коли помер батько. Тому я створила проект, який буде працювати сам на себе, свого роду книжку-трансформер. Тобто на заході можна буде придбати цю книгу і 50 відсотків прибутку від її продажу піде на друк наступного тиражу, а інші 50-ть, орієнтовно 40-50 тис. грн., перерахую обдарованій дитині-сироті. І так буде щоразу, хоча, можливо, у наступні рази це буде не дитина-сирота, а до прикладу, обдарована дитина з інвалідністю, – каже Мирослава Ярмуш.

Пані Ярмуш уже знайшла дитину, яка отримає виручені від книги кошти. Це  учениця школи-інтернату для слабочуючих Олеся Струтинська, яка виховується бабусею. Дівчина на благодійному вечорі мовою жестів виконає пісню «Незабудки».

На заході також відбудеться прем’єра кліпу на пісню «Не говори» (слова В. Ярмуша, музика А. Підлужного, виконавець В. Трач), записаного на студії відомого українського співака Олександра Пономарьова.

– Це пісня про двох закоханих людей, які, дивлячись одне на одного, поглядом передають набагато глибший зміст, аніж мільйон красивих слів. Це, мабуть, саме та павутинка, яка надихає і передається від чоловіка до жінки, вони відчувають і кохають одне одного без слів, – каже пані Мирослава.

У кліпі, окрім Володимира Трача, знялися Мирослава Ярмуш, нечуюча дівчина Любов Каратова, яка працює молодіжним лідером в організації Українського товариства глухих, та її хлопець Ерік Скринник, який заради коханої вивчив українську мову та мову жестів.

До уваги публіки запропонують також презентацію відеовіршів «Дума про Україну» та «Дума про Наливайка», пісні «Ждала тебе», саундтреку «Казка про тебе», гуморески «Порохняк» тощо. А ще учні 5-ої та 8-ої тернопільських, а також Острівської та Великобірківської шкіл читатимуть вірші Василя Ярмуша.

Не менш цікавим для глядачів має стати фотопроект, який визрів останнім і який спершу важко було пов’язати із творчим вечором Василя Ярмуша.

– У батька є вірш із такими словами: «Боже, як хочеться жити, жити, а не існувати, душу коханням омити, серце народові дати». І я придумала #БожеЯкХочетьсяЖити і таким чином на вечорі Олена Коваль, яка виховує дитину з особливими потребами, представить чотири фотопроекти з чотирма неймовірними історіями таких діток, – привідкрила деякі секрети вечора донька Василя Ярмуша.

У рамках заключної частини заходу танець на візку виконає Сергій Ткачук разом зі студенткою медуніверситету Софією Задорожною.

– Звичайно, для наших людей захід буде трішки незвичним, можливо, не всі його одразу зрозуміють, але я переконана, що нам усе вдасться, тому що помисли чисті, очі у всіх горять, усі захоплені від того, що маємо на виході такий цікавий культурно-соціальний проект, – підсумувала пані Мирослава.

Ведучими вечора будуть Мирослава Ярмуш та учень обласного навчально-реабілітаційного центру Сергій Ткачук – хлопець-візочник, котрий нещодавно здійснив свою, здавалось би нездійсненну мрію – при допомозі небайдужих людей зійшов на найвищу гору України – Говерлу.

Благодійний творчий вечір «Розмай» відбудеться 28 вересня о 19.00 у Тернопільському обласному драмтеатрі. Вхід – вільний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер один  

Коментарі