На Тернопіллі донька хоче справедливого покарання для вбивці батька

27.09.2018 15:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Пані Ганна Сиротюк із Зборівського району вже кілька місяців бореться за покарання вбивці свого батька, яке трапилось у селі Мильне, але за словами жінки справу хтось затягує. Підозрюваний у скоєному зізнався, але міри покарання досі не обрали. Йде клопотання про примусове лікування у закладі закритого типу.

Підозрюваним у вбивстві виявився 41-річний сусід батька Ганни. У день скоєння вбивства чоловіки разом випивали, у будинку на столі знаходився і третій комплект посуду, але слідству поки не відомо хто ж ще був із ними. Як виявилось, вже у ході справи і проведених експертиз: чоловік непідсудний.

– Тіло батька знайшла я, одразу викликала місцеву фельдшерку. Батька жорстоко побили, до того ж, знайшла я його без одягу. Одяг весь був розкинутий поряд, залишається лише думати, для чого було бити до смерті 70 річного чоловіка, а потім роздягати його до нитки, але це за якихось причин не йде значним фактом у справі. Крім такого неприємного факту, у будинку батька було знайдену чужу чоловічу білизну, – розповідає пані Ганна.

Сторона підозрюваного пропонувала жінці кошти моральної компенсації, але все чого хоче родина Сиротюків — це справедливості, адже вони досі не до кінця знають ким виступає у справі третій чоловік зі смертельного застілля. Наступне судове засідання відбудеться 17 жовтня, усі попередні дані вказують на те, що чоловіка відправлять на примусове лікування на кілька місяців, адже він не підсудний. Але таке рішення лякає жителів Мильного, бо є страх повторення ситуації.

– Дивує тиша навколо справи. Жодне ЗМІ не афішує ситуації. А питань і нюансів багато, прикро це казати, але ми вбачаємо, крім побиття, можливість наруги над дідусем. – каже Андрій, син пані Ганни.

Сам Андрій більш ніж два роки служить у ЗСУ, є учасникам АТО. Змиритися з такими діями і покаранням не може, тому попросив допомоги у побратимів. Разом із учасниками АТО Тернопільщини планує довести справу до справедливого завершення.

17 жовтня за присутності всіх свідків Зборівський районний суд винесе рішення щодо долі підозрюваного.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі