Художниця з Тернопільщини серед осені нагадала не тільки про інші пори року

Опубліковано:
25 Вересня, 2018

У Тернополі відкрилася персональна виставка мисткині з Теребовлі  Марії Ворончак, – пише Терен.

Арт-галерея Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України напередодні ніби увібрала в себе усі барви кожної пори року. А ще, крім краси нашої землі, тут постали, здавалося б, знайомі з дитинства знакові образи. І все це – через калейдоскоп кольорів зуміла відтворити на своїх картинах Марія Ворончак у персональній виставці. Її роботи, як кажуть, «тримають» глядача, змушують вдивлятися у різнобарв’я на полотнах, які ніби розмовляють із нами.

Сама мисткиня розповідає про себе, що основні уроки образотворчої грамоти отримала ще в період навчання на художньому факультеті   Прикарпатського національного  університету  ім. Василя Стефаника. Саме тут почалося формування її глибинного розуміння мистецтва і вироблявся художній смак. Після закінчення університету працювала керівником художньої студії у Теребовлі  і викладачем  рисунку та живопису  Теребовлянському  вищому училищі   культури.

Життя склалося так, що Марія Ворончак певний час жила в Австрії, де і показала свої перші персональні виставки, а згодом взяла участь у міжнародних виставках. Навчалася в інституті славістики  Віденського університету. Нині живе і працює в Теребовлі. Мисткиня – постійна учасниця всеукраїнських виставок.

У буклеті, виданому до відкриття персональної виставки, художниця, як епіграф, обрала вислів Оскара Уайльда – «Мистецтво – це дзеркало, в якому відображається той, хто в нього дивиться, а зовсім  не життя». Тож хотілося б побажати обдарованій художниці нових творів-дзеркал, у яких би кожен із поціновувачів її мистецтва, через призму творчості Марії Ворончак бачив щось своє, самобутнє та неповторне.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: