Головний очільник письменників поспілкувався із тернопільськими журналістами

Опубліковано:
22 Вересня, 2018

Напередодні найбільшого книжкового ярмарку України – 25-го Форуму видавців  у Львові, письменники Тернопілля зустрілись із очільником Національної спілки письменників України Михайлом Сидоржевським. Розмова виявилась цікавою, конструктивною та інформаційно насиченою. Говорити було про що. Адже, починаючи з ганебного правління Януковича і донедавна, точилася боротьба за «ласий шматок» – історичну унікальну пам’ятку – письменницький будинок на Банковій. Опісля відбулася прес-конференція для представників місцевих ЗМІ.

«Головний» очільник був щирим і відвертим. Він проінформував про головні напрямки роботи і завдання Спілки. Зокрема  про рішення балотуватися на посаду голови НСПУ на другий термін. Дата з’їзду буде визначена на жовтневому засіданні Правління Спілки письменників. Зазвичай, це друга половина листопада. Також йшлося про покращення фінансового становища НСПУ за рахунок ефективного орендного використання майна спілки (Ірпінь, Одеса). Відтепер мінімальні зарплати (на місяць) становлять 3 тис. 723 грн. (раніше 2 тис. грн..). Частково підвищено зарплатні для працівників апарату НСПУ. Фінансування збоку держави 920 тис. грн. Це мізерна сума, аби змогти оплатити всі податки.У найближчих планах «омолодження» Спілки. Зроблено перші кроки: молодіжні творчі наради вже відбулись у Вінниці. На часі – Харків. Після того – Тернопіль. Іще одна цікавинка. Запрошуватимуться містечкові письменники до столичних – музею та інституту літератури. Їхні твори (книги) рецензуватимуть провідні українські письменники, літератори, критики.

null

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #журналіст, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сидоржевський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: