Тернопільські бібліотекарі відзначили 100-річний ювілей відомого педагога (Фото)

Опубліковано:
21 Вересня, 2018

Торік 39-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО затвердила рішення про відзначення у 2018 році на рівні ЮНЕСКО 100-річчя від  дня народження Василя Сухомлинського.

Номінаційне досьє було підготовлене Національною академією педагогічних наук України і внесене на розгляд країн-членів Організації Національною комісією України у справах ЮНЕСКО за підтримки національних комісій у справах ЮНЕСКО Німеччини, Литви і Польщі, а також Університету Ньюкасла, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, також Університету Монаша,  Австралії.

День народження великого українського педагога гуманіста 28 вересня. Інформаційно-насичений захід  «Штрихи з портрета» з цієї нагоди підготував колектив тернопільської бібліотеки-філії №2 для дорослих.  Про життєвий і творчий шлях письменника і педагога розповіли асистенти кафедри педагогіки та менеджменту освіти ТНПУ ім. Гнатюка Ірина Шульга та Олександр Топоренко. Учні школи-колегіуму ім. Патріарха Йосипа Сліпого №12 та ЗОШ №7 переглянули біографічний відео фільм про Василя Сухомлинського. Втім, мало хто знає, що педагог був важко поранений на війні і до останнього дня носив у серці осколок. Усе своє життя жив для інших людей і дітей. Інакше не вмів. Його книги перекладені багатьма іншими мовами світу. Сухомлинський намагався виховувати у дітей творче ставлення до будь-яких видів діяльності. Не було такого педагогічного питання, якого б він не торкався. До слова. У Болгарії є тільки один «сухомлинист» Лучіян Мілков. Це науковий керівник Ольги Костової, яка працює зараз над дисертацією, тема якої присвячена творчості великого гуманіста.

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сухомлинський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: