Турський і Сороколіт сфальшували документи партії «Сила Людей»? (Документи)

Екс-депутату міської ради Тернополя загрожує 5 років тюрми?

20.09.2018 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

5 вересня 2018 року до Тернопільського обласного управління юстиції надійшло звернення нібито від учасників зборів первинного осередку партії «Сила Людей». На зборах головою було обрано колишнього скандального депутата Ігоря Турського. Екс-депутат тріумфував, а активісти «Сили Людей» знову заявили про рейдерське захоплення влади.

Але всі крапки над «і» розставило управління юстиції. Оприлюднений офіційне повідомленні на адресу Нацполіції (дивіться документи), що Турський та його соратник Іван Сороколік сфальшували документи та вчинили кримінальний злочин відповідно до статті 358 Кримінального кодексу України: «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

А тепер по-порядку.

Історія рейдерського захоплення «Сили Людей»

Після того, як депутатів міської ради Тернополя Сороколіта та Турського зі скандалом за зраду партійних інтересів та корупційні дії вигнали з ВО «Свобода» та позбавили депутатського мандату, вони почали шукати інший політичний притулок «під наступні вибори».

Вони поклали око на міську партійну організацію партія «Сила Людей». Однак не захотіли, як усі, офіційно вступили у партію та бути рядовими членами. Скандальна двійка захотіла відразу захопити повний контроль над партією. Тому запустили класичну рейдерську схему.

Існує міська партійна організація «Сила Людей», яка створена ще у 2014 році. Партія приймала участь у місцевих виборах. В подальшому до неї долучилося ще десятки людей.

І тут з 26 жовтня 2017 року включається рейдерська команда на чолі з Сороколітом та Турським.

Невідомі люди з найближчого оточення «Сороколіта-Турського» починають через Київ (УВАГА, нові члени тернопільської обласної або міської організації мають вступати через Тернопіль) вступати у партію «Сила Людей», ніхто з даних людей не підтримує жодних контактів з місцевою командою партійців (хоча саме місцева команда має дати згоду на їх вступ у партію).

Рейдери ступають у партію так, щоб не привертати уваги, а саме 25.10.2017р.вступає Войцишин Юрій, 26.10.2017р., вступає Щур Світлана (помічниця Сороколіта-Турського), 26.10.2017р., вступає Волянська Олександра, 10.11.2017р., вступає Шуляр Світлана (сестра Сороколіта), 27.11.2018р., вступає Кулик Ігор, 27.11.2017р., вступає Різник Олег (кум Сороколіта), 01.01.2018р., вступає Чорненький Михайло (свободівець, покинув партію разом з Сороколітом), також вступає Вовк Алла, Абрам’юк Св’ятослав (близьке оточення Турського).

Завдання у них тихенько чекати відмашки своїх «ватажків» Сороколіта та Турського, які під овації рейдерської команди, заручившись обведеною «круг пальця» громадськістю, мали б бути зайняти ключові посади у тернопільській організації партії «Сила людей».

Що й відбулося 27 серпня 2018 року, коли відбувся таємничі партійні збори, які обрали Ігоря Турського головою.

Однак, як показав час, вони спалилися на банальній політичній жадності. На бажанні розкласти «яйця в різні кошики».

«Політичні» багатоженці»

Як йдеться у повідомленні управління юстиції, перед тим, 3 травня 2018 року Турський взяв участь у засіданні Зборів (конференції) партії «Пора». Це підтверджує протокол №1 Зборів, де Турський вказаний як член партії.

Що це означає? Що Ігор Турський одночасно був членом двох партій. Однак, відповідно до закону України «Про політичні партії», громадянин України може перебувати лише в одній партії. Ось таким політичним «багатоженцем» виявився пан Турський. Тому рішення всіх зборів всіх партій, де він брав участь не законні. Управління юстиції не визнало його головою тернопільської «Сили Людей».

Але це лише початок. Він вчинив справжній злочин.

Кримінальна справа за підробку документів

Управління юстиції інформує, що 5 вересня 2018 року пан Турський  подав в управління заяву про вихід з партії «Пора» датовану аж 12 листопада 2007 року за підписом Івана Сороколіта. Цією «грамотою», він доводив, що не перебуває в іншій партії (нагадаємо, що зі «Свободи» його зі скандалом вигнали».

Як писалося вище, це йому не завадило брати участь у засіданні керівного органу «Пори» у травні 2018 року. Відповідний офіційний документ (протокол Зборів №1) з прізвищем Турського теж передали в юстицію активісти «Пори». І Тернопільське обласне управління юстиції офіційно повідомило про факт злочину. Турський разом Сороколітом підробили документи і подали підробки в управління юстиції.

Що спонукало їх до незаконних дій? Очевидно, вони до кінця не були впевнені в успішному рейдерському захопленні тернопільської «Сили Людей» і готували «запасний аеродром» у партії «Пора».

Тепер на Турського та Сороколіта чекає цілком інший «аеродром». Управління юстиції переслало всі документи у Нацполіцію для подальшого розслідування. А в Україні за підробки офіційних документів за попередньою змовою групою осіб дають 5 років тюрми.

null

 

null

Микола Савченко, політичний оглядач


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі