Тарас Юрик: будуємо спортмайданчики і відтак закладаємо фундамент для виховання майбутніх чемпіонів

Опубліковано:
19 Вересня, 2018

У селі Великий Глибочок Тернопільського району урочисто відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям на території ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Ярослава Стецька. Проект був втілений за кошти із державного бюджету і співфінансування із районного бюджету. На втілення проекту із фонду соціально-економічного розвитку за поданням народного депутата України Тараса Юрика було виділено 1 мільйон 300 тисяч гривень.  

Спортивний комплекс – для учнів і жителів села

– Це цілий спортивний комплекс. До нього входить футбольне поле зі штучним покриттям і майданчик з тренажерами. Для молодших школярів тут планується встановлення ще ігрових споруд – це гірки, гойдалки, – каже директор Великоглибочецької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Ярослава Стецька Надія Тищук. – У цьому спорткомплексі будемо проводити заняття з фізкультури, позакласну роботу, різні турніри. Плануємо створити дівчачу футбольну команду. Цей майданчик не тільки для учнів, а також для жителів села. Щиро дякуємо народному депутату України Тарасу Зіновійовичу Юрику та голові Тернопільської районної державної адміністрації Олександру Ігоровичу Похилому за чудовий подарунок. У нашій школі створюються сучасні умови для занять спортом. У найближчий час заплановано проведення ремонтних робіт у спортзалі і перекриття даху над ним.

Десятикласник Роман Луковський з п’ятого класу займається футболом та футзалом, ходить на шкільні гуртки з баскетболу, волейболу. А на професійному рівні вже два роки займається важкою атлетикою, бере участь у всеукраїнських і обласних змаганнях. Юний спортсмен разом з друзями одним з перших випробував футбольне поле та тренажери. 

– На спортивному майданчику тут – шикарні умови, є тренажери. На футбольному полі граємо командно і це згуртовує спортивний дух. А, якщо хочеш сам займатися, тренажери ідеально підходять, щоб ввечері потренуватися, – розповідає Роман Луковський. – Спорт – це моє захоплення. У 2017 році в обласних змаганнях з важкої атлетики у Хоросткові посів третє місце. Футболом займаюся на шкільному, районному, обласному рівнях. Минулого року була спартакіада і ми з хлопцями посіли перше місце з футзалу у районних змаганнях.

«Спортивна інфраструктура – це фундамент успіхів і досягнень у спортивній галузі»

Для досягнення спортивних успіхів перш за все необхідно розбудувати інфраструктуру. Саме тому в Тернопільській області триває масштабна розбудова якісної мережі спортмайданчиків. На цьому наголошує народний депутат України, голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик.  

– Ми крок за кроком ідемо до великих змін. Спортивна інфраструктура – це фундамент успіхів і досягнень у спортивній галузі. Я переконаний, що на цих майданчиках будуть формуватися спортсмени, які прославлятимуть Тернопільщину не тільки на всеукраїнському, а й на світовому рівні. Для цього створюємо умови, які відповідають сучасним європейським стандартам. Ми бачимо сьогодні, що багато дітей, молодих людей хочуть розвивати себе у галузі спорту. Але, для того, щоб бажання втілити у професійні досягнення, а мрію перетворити на реальність, потрібно мати умови для тренувань. Коли ми будуємо спортивний майданчик біля школи, ми надаємо ресурс учнівській молоді для розвитку у спорті, а відтак здійснюємо фундаментальний крок для виховання майбутніх чемпіонів, – наголошує  народний депутат України, голова Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Юрик.

– Найважливіша інвестиція – це інвестиція в молодь, в дітей. Здорове, спортивне покоління – це найцінніше надбання держави. Сьогодні є дуже багато активних, талановитих дітей на теренах не тільки Тернопільщини, а всієї України. Звичайно, важливо надати їм можливість самореалізації, створити їм сучасні умови для заняття спортом, позашкільною освітою, саморозвитком. Спорткомплекс, який відкрили у Великому Глибочку, є хорошим прикладом розвитку спортивної інфраструктури. Надзвичайно приємно бачити усміхнені і щасливі очі дітей, які мають можливість займатися спортом у позашкільний час, на заняттях фізкультури і у вечірній час, адже майданчик з освітленням, – зазначає голова Тернопільської районної державної адміністрації Олександр Похилий.

За 2018 рік у Тернопільському районі відкрили спортивні майданчики у селах Товстолуг і Великий Глибочок. Роботи на завершальній стадії у селищі Велика Березовиця, де після відкриття майданчика планують провести турнір на честь захисника України, оборонця Донецького аеропорту Івана Вітишина. Також ведуться роботи з будівництва спортмайданчика у селі Баворів Великогаївської об’єднаної територіальної громади.

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #солідарність, #тернопіль, #тернопільські новини, #юрик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: