На Тернопільщині зафіксували випадок малярії

Опубліковано:
19 Вересня, 2018

За даними моніторингу інфекційної захворюваності ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє про зарєстрований на території області вже другий випадок завізної малярії у 2018 році.

Малярія – загрозливе для життя інфекційне захворювання, збудником якого є плазмодії, які передаються через укуси комарів. Захворювання проявляється, як мініум, через 7 діб від зараження, максимум – через рік-півтора, в залежності від виду збудника, стану імунної системи організму людини. Малярію називають «мавпою» різних захворювань і вона може імітувати ГРВІ, грип, тощо. Перебіг хвороби супроводжується гарячкою, ознобом, потовиділенням, збільшенням розмірів селезінки та печінки, характеризується хронічним перебігом з можливістю рецидивів, летальних завершень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вірус, #малярія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: