Аграрна Тернопільщина: Заводський гудок у Хоросткові дав старт «солодким жнивам» в області

Опубліковано:
18 Вересня, 2018

Першим  в області розпочав  солодкий і виробничий сезон колектив Хоростківського виробництва ТОВ «Радехів-цукор». Тривалість сезону на  підприємстві складе 96  діб. Відповідний запас солодких коренів, за словам директора цієї компанії з сировини Романа Борисюка  забезпечили сільгоспвиробники ПАП «Аркадія», агрохолдинг «Мрія», ДП «Дослідна станція «Подільська» Гусятинського району, корпорація «Агропродсервіс», Тернопільського, ФГ «Діброва» Підволочиського, ПОП «Тернопільське», СФГ «Тюльпан» Теребовлянського із середньою цукристістю 15,5 відсотків.

У цьому сезоні трудівники вирощували цукрові буряки на площі 33,7 тис. га. За  інформацією виконувача обов’язки директора агропромислового розвитку  облдержадміністрації Володимира Стахіва, днями запрацює найбільший в області Чортківський. Тривалість виробничого сезону-102 доби. Вже  два дні він нагромаджує сировину. Трьома бурякозбиральними комбайнами марки « Холмер» розпочали бурякозбирання,( а всього 825 гектарів ) в ПАП « Дзвін». Його директор Василь Градовий вже неодноразове застеріг переробників від помилок  минулорічної осені. Чітко дотримуватися спланованого графіка, щоб уникнути черг  автотранспорту біля заводу, а також усіх партнерських зобов’язань, а сільгоспвиробники не  підведуть.

– На Чортківщини у цьому році вирощують цукрові буряки на площі 3830 га, безперечно найбільшим виробником, крім агрохолдинг «Мрія», що доглядає 1121 гектари. і постачальником цукросировини  є ПАП « Дзвін»,- каже головний агроном району Петро Березовський. Види на  щедрий урожай у Звинячі прекрасні , щороку вирощують солодкі корені з дотриманням усього технологічного  процесу, агротехнічних заходів. Менше 5,5- 6 тонн з га не отримують, посіви чисті, уся збиральна імпортна техніка готова і люди, що  на ній працюють професіонали. До  злагодженої і чіткої роботи  бурякозбирального конвеєра, керівник, заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради Василь Градовий залучає усі технічні служби, і особисто сам контролює усі процеси. Хоча   зараз настали гарячі будні на селі і без вихідних- збирання картоплі, соняшнику. сої. інших пізніх культур, а головне посівна- сівба озимої пшениці. ячменю, головних і основних культур хліборобського року. Крім того серед бурякосійних приватних сільгосппідприємств ПП « Фортуна»-700 га, ПП» Ягільниця-В»-140, ПП « Обрій»-82 гектари

Цукровиробництво в області планується  завершити у грудні. Від особистих  селянських господарств буряки прийматимууться  оптовими партіями через комерційні заготівельні структури ?! Заготівля цукросировини  буде проводитися  на призаводських бурякопунктах працюючих заводів, при потребі буде задіяно бурякопункти в інших районах.

За словами  головного аграрника області Володимир Стахіва, планується виробити понад 270 тисяч тонн цукру- піску, що у 6 разів перевищує нормативну  потребу  споживання цукру населенням та харчовими підприємствами Тернопільщини.

Він також зазначив, що при прогнозованій середній урожайності 490 цнт з га. очікуваний вал цукросировини складе 1,66 млн т.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жнива, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: