На Тернопільщині є найбільша гіпсова печера в світі, котра занесена у Книгу рекордів Гіннеса

Опубліковано:
17 Вересня, 2018

Унікальна та неповторна печера «Оптимістична» розташована поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Вона занесена до Книги рекордів Гінесса як найдовша в світі гіпсова печера, найдовша печера Євразії та друга (після Флінт-Рідж-Мамонтової у США) за довжиною серед печер світу, – пише Голос з посиланням на Терноград.

У 1966 році спелеологи клубу «Циклоп» помітили підземний лаз поблизу села Королівка, що виявився входом у найбільшу гіпсову печеру світу. Це відкриття прославило Україну на весь світ. Тож тепер печера «Оптимістична» посідає почесне місце у Книзі рекордів Гіннеса.

За 50 років досліджень вдалося розвідати 250 кілометрів ходів. Але ця цифра не остаточна, бо кожна нова експедиція додає печері кількасот метрів. Донедавна «Оптимістична» була закритою територією для звичайних відвідувачів. Потрапити туди можна було лише в складі робочих експедицій. Лише в 2011 році тури печерою стали можливі для всіх охочих.

Детальніше про печеру «Оптимістичну» – у сюжеті проекту «Зроблено в Україні», що виходить на «Канал 24»:

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оптимістична, #печера, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: