Високі паркани – ознака точно не європейська, вважає народний депутат

14.09.2018 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Моду на кількаметрові паркани  навколо українських будинків не розділяє народний депутат з Тернополя Роман Заставний. На цьому він наголосив місцевій газеті «Свобода».

«Що, передусім, кидається нам в очі, коли проїжджаємо, прогулюємось невеликими містечками, селами закордоном? Мені зокрема – їхня відкритість. Відкритість – у прямому значенні цього слова.

Ви звертали увагу, як відгороджені домівки, для прикладу, в Польщі, Австрії та як заховані вони в українців? Високий мур, при цьому – обов’язково вищий, ніж у мого сусіда – ось головна мета нашої нації. Натомість прибудинкова територія європейців, якщо й обгороджена, то ледь видимими перекладинами, а в декого, як от в американців – парканів взагалі немає.

Замість будувати паркани українці краще б подбали про свої пам’ятки. Адже саме звідси починається нація! От чому для того ж поляка зібратися і прибрати на кладовищі – звична справа, а на могилах наших предків – гори сміття і всім до того байдуже?! А тому що в українців сьогодні – ні поваги до сусіда, ні поваги до предків. І цьому їм ще вчитись і вчитись у тих же жителів Європи».

Роман Заставний, народний депутат України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі