На Тернопільщину прибула делегація з Польщі (Фото)

13.09.2018 10:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

До міста Борщева прибули делегації з республіки Польща, зокрема з міста-побратима Ястшембе-Здруй та міста Єльєньої Гури.

Як повідомляється на сайті Борщівської громади, члени делегації мали можливість ознайомитись із презентацією фотопроекту “Борщівська сорочка з узором ріллі і кров’ю окроплена доля її», помилувались автентичним українським вбранням та спробували традиційні страви.

Окрім участі у 11-ім Всеукраїнськім фольклорно-мистецькім фестивалі «Борщівська вишиванка» наші партнери з міста Ястшембе-Здруй запропонували місту Борщів брати участь у проектах, що фінансуються із позабюджетних та альтернативних джерел в рамках дії благодійного фонду до якого входить місто Ястшембе-Здруй, дана співпраця надає змогу реалізовувати програмами та отримувати відповідні гранти на реалізацію проектів в галузях культури, освіти та господарювання.

У свою чергу, представники міста Єльєньої Гури також наголосили на бажанні розвитку співпраці з нашою громадою в галузі освіти. Запропоновано розглянути можливості зустрічей педагогічних делегацій, з метою обміну досвідом та його впровадження у Борщівській громаді.

Іван Кобилянський подякував присутнім за надані пропозиції та запевнив, що громада і надалі буде співпрацювати з нашими партнерами з метою розвитку Борщівської громади шляхом використання досвіду іноземних країн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі