Тернополян запрошують взяти участь у Міжнародному екологічному форумі «Екологія: Виклики. Інноваційні рішення»

Опубліковано:
12 Вересня, 2018

Керівник проекту «Життя в стилі ЕКО», віце-президент з питань регіонального співробітництва Міжнародної торгової палати Тарас Демкура запрошує тернопільських підприємців, посадовців, науковців, громадських діячів взяти участь у Міжнародному екологічному форумі «Екологія: Виклики. Інноваційні рішення», який відбудеться 14 вересня 2018 року в Києві. Організатором заходу є Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) та громадська організація «Живу в гармонії» за підтримки Київської міської державної адміністрації, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. Тарас Демкура під час форуму виступить з доповіддю на тему «Життя в стилі ЕКО».

Головна мета форуму – об’єднання представників державних органів влади, міжнародних організацій, науковців, винахідників, громадянського суспільства навколо питання охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів; сприяння залученню інвестицій та інновацій; налагодження та зміцнення міжнародного співробітництва у галузі охорони довкілля.

null

Цей захід приурочений до Міжнародного дня охорони озонового шару, який встановлений Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/49/114. Цим документом світова організація визначила дату 16 вересня – Міжнародним Днем захисту озонового шару, на підставі того, що саме 16 вересня 1995 року було підписано Монреальський протокол щодо необхідності збереження озонового шару (Монреаль, Канада).

«Тема форуму є дуже актуальною на сучасному етапі розвитку людства. Упродовж 22 років особисто займаюся збереженням навколишнього середовища, тому з впевненістю скажу, що це дуже важливо для України в той час, коли наша держава прямує до Європи і впровадження європейських стандартів. Наведу декілька цифр, які є дуже промовистими. Сьогодні в Україні генерується до 200 мільйонів кубометрів сміття, накопичений шар складає 12 – 15 мільярдів тонн. За попередніми даними в країні є 67 тисяч офіційних звалищ та 33 тис. неконтрольованих полігонів. Таким чином територія завалена до рівня 4,5 мільйонів футбольних полів. І це страшна екологічна катастрофа! Я закликаю до відповідальності кожного з нас! Кожен на своєму місці, у своєму бізнесі має зробити якнайбільше для того, щоб не допустити екологічної кризи!», – звернувся керівник проекту «Життя в стилі ЕКО», віце-президент з питань регіонального співробітництва Міжнародної торгової палати Тарас Демкура.

Зазначимо, що учасники форуму підтримують Цілі сталого розвитку (ЦСР), які сьогодні є на порядку денному в усіх країнах світу і включають 17 цілей і 167 конкретних завдань, переважаючу частину яких складає екологія, відповідно до порушених питань Третьою Асамблеєю ООН з питань охорони навколишнього середовища в Найробі (Республіка Кенія). Це сприяє формуванню надійної екологічної системи та сталого розвитку України задля формування єдиного простору ЕКО-системи в Україні. З цією метою створена платформа для зміцнення зв’язку та об’єднання зусиль державних, наукових, науково-дослідних, експертних, екологічних, економічних, фінансових, ділових кіл, громадянського суспільства;

Усвідомлюючи необхідність співпраці державного та приватного сектору для досягнення завдань Цілей сталого розвитку, збереження та збагачення навколишнього середовища та наголошуємо організатори форуму наголошують на необхідності зміцнення і подальшої реалізації заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності співпраці між державним і приватним сектором; визнають необхідність підвищення рівня прогнозованості, стабільності і гнучкості у прийнятті рішень щодо збереження довкілля; звертають увагу на нагальну необхідність підвищення рівня екологічної свідомості громадян України та народу в цілому. Також вони закликають дотримуватися нормативів накопичення та утилізації побутових та господарсько-побутових відходів на територіях сіл, селищ, міст та особливо великих міст (мегаполісів), стежити за впорядкуванням сміттєзвалищ; рекомендують відповідальним органам державної влади та органам місцевого самоврядування здійснювати постійний (систематичний) контроль щодо застосування органічних добрив і засобів хімізації на орних ділянках грунтів та присадибних ділянках. Під час своєї подальшої діяльності будуть поширювати та розвивати системи енергозбереження та енергоефективності, які є екологічно безпечними.

ПРОГРАМА

Панель 1

Раціональне використання природних ресурсів, впровадження екологічних ініціатив, сприяння залученню інвестицій та впровадженні інноваційних технологій. Впровадження винаходів новітніх досліджень, технологій та інновацій в систему збереження та захисту озонового шару.

Панель 2

Енергоефективність, як інструмент підвищення спроможності громадян. Інновації та новітні інвестиційні інструменти в питанні енергозбереження.

Державна політика у сфері енергоефективності. «Дорожня карта» впровадження механізму стимулювання енергоефективності. Відповідність нормативно-правової бази до стандартів ЄС. Партнерство з країнами-членами міжнародних організацій з охорони навколишнього середовища щодо пошуку нових джерел фінансування проектів з енергоефективності. Інвестиційна карта проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики України – UA MAP.

Група Європейської Комісії з підтримки України, підгрупа «Енергетика та екологія» – проект GIZ в рамках міжурядового Українсько-Німецького співробітництва.

«Енергоефективність як інструмент підвищення спроможності громад: від ідеї до впровадження. Перший «ПАСИВНИЙ БУДИНОК» в Україні: Інноваційний ФАП на Київщині».

ФОРМАТ ЗАХОДУ:

Ділова програма Форуму – включає спілкування з провідними експертами у сфері екології; панельні дискусії; ознайомлення з Програмами України, інших країн (зокрема Канади, Японії, Німеччини), направлених на вирішення проблем у сфері екології.

Виставкова частина Форуму «Алея винахідників» – це можливість презентувати інноваційні рішення та технології потенційним клієнтам та інвесторам.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, Колонна зала Київської міської державної адміністрації.

УЧАСТЬ У РОЛІ СЛУХАЧА БЕЗКОШТОВНА за попередньою реєстрацією на сайті: www.eco.org.ua та за посиланням на сторінці Фейсбук @Eco.org.ua.

КОНТАКТНІ ДАНІ: +380 73 133 05 67; info@eco.org.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: