9 вересня - четверта річниця створення військової частини Тернопільських артилеристів

09.09.2018 13:13   Джерело: Соціальні мережі
Опубліковано : Новини Тернопілля

9 вересня 2014 року - День, який приніс Збройним силам України ще один потужний організм. На Яворівському полігоні сформувалася нова, але вже зовсім скоро легендарна 44 окрема артилерійська бригада.

До її складу увійшли мотивовані люди, справжні патріоти, добровольці, учасники Революції Гідності. Усіх їх об’єднало одне бажання - захистити свою Батьківщину і перемогти її ворогів.

Майстерність мобілізованих бійців та кадрових військових відточувалася в одній команді з кожним днем, з кожним пострілом. Ще вчора люди різних професій, а сьогодні гармаші, набували досвід безпосередньо в боях. Деякі з них згадують, коли гарматний вогонь вівся п'ятнадцять годин поспіль безперервно - не було можливості ані поїсти, ані перепочити. Потрібно щоразу, стоячи по коліна у мокрій багнюці, і вдень і вночі, на дощі і холодному вітрі наводити гармати, а потім підносити і закладати снаряди вагою кілька десятків кілограм.

Високий рівень ефективності роботи української артилерії «Боги війни» довели під час Дебальцевської операції та боїв за Донецький аеропорт. Червоний Партизан, Озерянівка, Нелипівка, Артемове, Новгородське, Дзержинськ, Зайцево, Вуглегірськ, Логвінове, Горлівка - це не повний перелік участі в боях поблизу цих населених пунктів. На жаль не обійшлось без втрат побратимів. Воїни, які до останнього подиху боронили землю віддали своє життя, залишившись відданим військовій присязі. Їх імена сьогодні викарбувані на гранітній стелі пам’яті загиблим, яка встановлена у військовій частині і назавжди внесені у списки особового складу військової частини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальні мережі  

Коментарі