Вселенський патріархат призначив екзархів у Києві в рамках підготовки Томосу. Один із них – вихідець з Бучача на Тернопільщині

Опубліковано:
8 Вересня, 2018

Двоє екзархів призначених Вселенським собором в рамках підготовки Томосу родом з України. Ними стали Архієпископ Данило Памфілійський з США, який народився у місті Бучач на Тернопільщині, де закінчив середню школу та поступив на перший курс богословських студій в семінарію у Івано-Франківську в вересні 1993 року, та єпископ Ілларіон Едмонтонський з Канади, який навчався у Київській духовній семінарії.

Про це йдеться у фейсбуці.

Читайте також

Охоронець Російського патріарха Кирила намагався отруїти Варфоломія? (Відео)
Варфоломій повідомив Кирилу про намір дарувати українській церкві автокефалію
Філарет повідомив, коли можуть надати Томос

“У рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві його преосвященство архієпископа Данила Памфілійського зі Сполучених Штатів і його преосвященство єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади, які обидва служать українським православним вірним у своїх країнах у Вселенському патріархаті”, – сказано в заяві.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Порошенко підписав звернення до патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію УПЦ. З таким проханням до нього звернулися предстоятелі УПЦ КП Філарет і Української автокефальної православної церкви Макарій. Тоді ж звернення було підтримано Верховною Радою.

31 серпня Константинопольська церква під час переговорів із предстоятелем РПЦ Кирилом підтвердила це рішення.

За матеріалами ЛБ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #варфоломій, #владика, #екзарх, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: