Галицька Партія під Верховною радою відзначилася сміливою заявою

Опубліковано:
6 Вересня, 2018

Сьогодні на площі Конституції в Києві зібралися кілька тисяч активістів та політиків з різних регіонів України. Акцію під назвою “Ні! Виборам за законом Януковича” організував рух “Чесно”. Участь взяли різні демократичні політичні сили, серед яких і представники Української Галицької Партії.

Учасники вимагають скасувати старий виборчий закон, який запровадили у 2011 році за прямою вказівкою Віктора Януковича. Та ухвалити у другому читанні проект Виборчого кодексу (№3112-1), що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Цікаво, що Галицька Партія – єдина, яка вимагає більшого, ніж відкриті списки. Від початку процесу реформування виборчих законів, на масових акціях у регіонах та в Києві “галичани” наголошували: щоб перезавантажити владу по-справжньому, в Україні має бути знижено прохідний бар’єр до ВРУ, дозволено меншим партіям блокуватися на виборах, обмежено передвиборчу рекламу на телебаченні.

Свою позицію щодо невідкладного ухвалення виборчої реформи висловив голова Політради Української Галицької Партії Роман Лозинський:

“Це не просто один із чергових законів, який має прийняти Верховна Рада. Це ключовий закон, від якого залежить наше майбутнє. Ми за те, щоб вибори відбувалися за відкритими списками. Але Українська Галицька Партія вимагає більшого. Молоді політики мають прийти до влади і якісно та швидко оновити її.”

null

“Ми не можемо змінити країну, в якій діють старі закони. Та система, яка зараз є, вона нас не влаштовує. Тому зараз ми під стінами Верховної Ради. Ми не просимо – ми вимагаємо змін до виборчого законадавства”, – говорить Іван Кізюк, голова Тернопільської міської організації Української Галицької Партії.

Організатори акції під ВРУ говорять, що прийняття Виборчого кодексу спонукатиме політичні партії ретельніше відбирати кандидатів, а нові обличчя та ідеї матимуть змогу нарешті увійти в політичний процес.

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #київ, #мітинг, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пікет, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: