Російські спецслужби продовжують провокувати протистояння навколо Почаївської Лаври

05.09.2018 20:43   Джерело: Вільні Люди-Тернопіль
Опубліковано : Новини Тернопілля

Після новин з Константинополя, де делегації Російської православної церкви дали чітко зрозуміти, що Українська православна церква (КП) отримає Томос вже найблищим часом, росіяни почали вдаватися до крайніх заходів. Патріарх Варфоломій вже давно має намір зробити Українську православну церкву (КП) канонічною, проте росіяни та агенти впливу Кремля в Україні завжди намагалися нав’язувати Константинополю думку, що у випадку надання Томосу в Україні почнеться кровопролитне протистояння між вірянами Київського та Московського патріархатів.

Після Революції Гідності, окупації Росією Криму та Донбасу, завдяки чіткій політиці парламенту та президента України – патріарх Варфоломій прийняв остаточне рішення – надати Томос УПЦ (КП).  Єдине, що може зірвати даний процес – це силовий конфлікт. Почаївська Лавра є найкращим місцем для проведення цієї спецоперації, зважаючи на те, що Тернопільщина – це патріотичний край, де Українська православна церква (МП) впроваджувалась «силою» і місцеве населення ніколи не сприймало ідеологію «русского мира», яку вона сюди принесла.

Після невдалої провокації з футболками, які використали російські спецслужби під час хресної ходи з написами: «готуйтесь до війни», одразу була запущена інша спецоперація, яка реалізовувалася через соціальну мережу «фейсбук», де користувачі почали закидати інформацію, що з Почаївської Лаври почали вивозити реліквії та історичні цінності і були завезені невідомі особи. Пости з інформацією такого змісту набирали сотні і тисячі «лайків» та «репостів». Мета – спровокувати силове протистояння.

null

Ми провели своє власне розслідування, також це зробили правоохоронці, проте жодних підтверджень даній інформації нам так і не вдалося знайти.

Ми звертаємося до активних користувачів соціальних мереж, блогерів, журналістів, громадських активістів - аналізувати інформацію перед тим, як її ретранслювати. Російські спецслужби намагаються нас використовувати у своїх "брудних" технологіях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Вільні Люди-Тернопіль  

Коментарі