Лучани запрошують до нового музею

04.09.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

На День Незалежності України в Луцьку відкрили масштабний музей, який виглядає гідно і відповідає світовим вимогам. Презентація Музею сучасного українського мистецтва Корсаків зібрала не лише лучан, а й гостей з інших українських міста та зарубіжжя. Усі були в передчутті чогось важливого та справді вартісного.

Місія Музею сучасного українського мистецтва Корсаків (МСУМК): «Ми будуємо музейну інституцію найвищого рівня, яка змінює минуле, рефлексує теперішнє та творить майбутнє, що сприятиме розвитку духовної нації та пропагуватиме українське мистецтво в світі».

Загальна площа музейного комплексу складає 5000 кв. м, виставкова – 3500 кв. м.

Станом на сьогодні у музейному комплексі представлено роботи понад 100 видатних українських митців та більше як 800 арт-об’єктів.

Фундатори музею вважають, що постійна експозиція МСУМК - «дозволяє читати історію по-новому, актуалізуючи на тому, що було витіснено, подавлено та викинуто, але мало право на життя», «досліджує ґенезу сучасного українського мистецтва та показує джерела виникнення його напрямків», «актуалізує «український нонконформізм» як унікальне мистецьке явище у світовому масштабі, яке зросло із глибокої національної ідеї та одвічних сакральних традицій під пресом комуністичного тоталітаризму; як національну гордість, яка дозволяє шукати, творити нове та думати по-іншому».

Фундатором нового музею в Луцьку є, доктор економічних наук Віктор Корсак. Саме він сформулював так званий маніфест нового музею, одним із пунктів якого є досить актуальна для сьогоднішніх реалій позиція, дослівно: «Ми змінюватимемо минуле через повернення незаслужено замовчуваних імен та актуалізацію важливих явищ в історії».

До структури музейного комплексу входять також Художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського, Музей «Технічного та естетичного прогресу», Студія ґепенінгу («Робологікум»), Галерея стрит-арту «ПоліхроМа», Арт-кафе «Стоп кадр».

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі