Руслан Кулик: «Робитиму все від себе залежне, щоб кожна громада на Тернопільщині мала партнера в країні ЄС»

Опубліковано:
4 Вересня, 2018

Руслан Кулик готовий сприяти громадам Тернопільщини шукати партнерів у країнах ЄС для співпраці. Про це, тернопільський політик розповів під час участі у щорічному економічному Форумі у Криниці (Республіка Польща).

Раз на рік невелике містечко Криниця Здруй у польських Карпатах стає столицею економіки та політики Центрально-Східної Європи. У далекому 1992 році там був започаткований міжнародний Економічний Форум. З часом, криницький захід, організований традиційно на початку вересня, став найбільшою конференцією в цьому регіоні. Щорічно там збираються понад 3000 гостей. Це політичні, економічні та соціальні лідери з багатьох країн Європи та світу.

Цього року основна тема вже 28-го Економічного форуму, котрий відбувається  в Криниці 4-6 вересня, – це питання “Європа спільних цінностей чи спільних інтересів?”.

За словами Руслана Кулика, Криниця є місцем, де розмовляють про нові тенденції в політиці та економіці.  Понад 200 панельних дискусій про найважливіші питання та виклики, з якими Європа зіткнеться у найближчі десятиліття. Впливові політики, банкіри, керівники найбільших компаній, представники культури та науки – всі хочуть знати, що чекає світову економіку найближчим часом.

«На думку польського бізнесу, основні перепони, які заважають інвесторам працювати в нашій державі, – це не лише збройні конфлікти на Сході чи в Криму, але й адміністративні бар’єри, нерозвинута інфраструктура та непередбачувана податкова система», – зазначив Руслан Кулик. За його словами, сьогодні Україна та інвестиції нагадують вулицю з двостороннім рухом. «Для того, щоб інвестор в нашу країну йшов швидше, ніж в інші, потрібні рівні правила гри для всіх! Нам потрібні такі правила гри, щоб всі залишалися у виграші: інвестор повертав інвестиції, а місцеві громади отримали нові робочі місця, нові технології та ефективне виробництво. І тоді у виграші будуть усі» – додав він.

На думку тернопільського політика, 2018 рік має бути переломним для України. І тому за цей рік «кожній громаді слід знайти партнера в країнах ЄС та інтенсивно працювати в цьому напрямку: розвивати туризм, втілювати спільні проекти, сприяти бізнесу тощо». «Це наш вектор розвитку”, – зазначив Руслан Кулик

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #європа, #кулик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #партнер, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: