На Тернопільщині під старою іконою виявили раритетну реліквію

Опубліковано:
3 Вересня, 2018

Відреставровану чудотворну ікону Белзької Богородиці XVII століття освятили в селі Устя-Зелене Монастириського району 26 серпня .

Реліквія завжди перебувала у селіУстя-Зелене в Соборі Пречистої Богородиці. Її перемальовували чимало разів, тому про те, що під шарами фарби – давня реліквія, ніхто не здогадувався. Віддати образ на реставрацію вирішив настоятель парафії отець Степан Стрілецький. Ікона є однією з копій найдавніших часів. Саме полотно говорить про те, що це початок XVII столітя. Фахівці-реставратори зі Льовова підтвердили цей факт, пише Файне місто з посиланням на Погляд.

Читайте також

Про Почаївську ікону Божої Матері (Фото)
Волинський депутат розписує каплицю на Тернопільщині

Від листопада ікону реставрували львівські майстри.Разом з образом на реставрацію віддали хрест – релікварій з часточками Хреста Господнього. Реставратори сказали– це мощівник. Розібрали, а там виявилися частинки дерева. За інформацією інвентарних книг виявилося, що там частинки Хреста Животоворящого.

Довідково

Белзька ікона Божої Матері(пол. Obraz Matki Boskiej Częstochowskiej, Obraz Matki Bożej Jasnogórskiej, Obraz Czarnej Madonny, Częstochowska Ikona Matki Bożej, Częstochowska Ikona Bogarodzicy )—чудотворна іконаБогородиці, написана, за переказами,євангелістом ЛукоювЄрусалиміна кришці стола Святого сімейства, в Сіонській світлиці. Одна з найбільш відомих і шанованих святиньПольщііЦентральної Європи. Шанується однаково католиками та православними. Через темний відтінок обличчя також відома як «Чорна Мадонна».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #знахідка, #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #раритет, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: