Обіцяні бебі-бокси тернопільські сім’ї отримуватимуть не відразу після народження дитини

Опубліковано:
2 Вересня, 2018

1 вересня, що означає для українського уряду перехід від слів до дій в питанні забезпечення бебі-боксами молодих сімей, в яких з початку осені народжуватимуться діти. Тернополяни, які очікують на поповнення в сім’ї теж сподіваються, що система не дасть збій, як це, на жаль, часто буває в нашій країні. Втім, вже є перші неприємні сюрпризи, – пишуть Тернопільські гарячі новини з посиланням на Тернополян.

Кабінет міністрів України уточнив терміни видачі “пакунків малюка” з важливими для новонароджених речами. Згідно постанови Кабміну №427 від 30 травня «в рамках державної допомоги сім’ям бебі-бокс видаватимуть починаючи з 1 вересня не пізніше 30 днів від народження малюка».

Такій новині не надто радіють тернополяни, які в соцмережі бурно обговорюють дане уточнення. Мовляв, за таких умов їм все одно доведеться все купувати, адже дитина потребує догляду не через місяць, а відразу після народження.

Нагадаємо, що 30 травня уряд оголосив про забезпечення новонароджених спеціальним “бебі- боксом”, в якому будуть зібрані речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти. Крім того, з наступного року держава має намір компенсувати українцям витрати на послуги няні.

Раніше Мінсоцполітики затвердив склад “бебі-боксу” для новонароджених. До пакету увійдуть підгузники, серветки, пелюшки, шапочки, боді, повзунки, комбінезон, шкарпетки, термометри для води і тіла. Крім того, держава надасть ковдру, покривало, рушник, брязкальце і засоби гігієни. Орієнтовна вартість пакета для новонародженого – 5 тис. гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #подарунок, #породілля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: