На Тернопільщині кияни знущалися над наркозалежними, видаючи це за реабілітаційний центр

Опубліковано:
1 Вересня, 2018

Під маскою психореабілітаційного центру для наркозалежних «Твоя незалежність» діяв справжній табір-тюрма. Його на Тернопільщині організував раніше судимий 39-річний краянин разом зі своєю 32-річною дружиною.  Згодом до них приєдналися 33-річний житель Волинської області та 25-річний тернополянин.

Не маючи медичної освіти, злочинний квартет винайняв будинок в одному із сіл Тернопільського району і взявся «оздоровлювати» людей. Свою діяльність рекламували, як психореабілітаційний центр з лікування від наркологічної, алкогольної залежності та ігроманії, що повертає залежних до нормального життя.  За місяць перебування в центрі зловмисники брали від 10 до 30 тисяч гривень. Згодом лікування навмисно затягували, щоб виманити зі зневірених родичів наркозалежних ще більше грошей.  Деяких пацієнтів зі згоди родичів забирали у заклад примусово – силою вантажили в автівку і завозили до центру. Ця окрема послуга вартувала в межах двох-двох з половиною тисяч гривень.

За стінами ж самого закладу відбувалося пседволікування, після якого пацієнти скаржилися на погіршення самопочуття. З потерпілих робили «зомбі», наколюючи їх сильнодіючими препаратами, а родичам розповідали, що процес реабілітації тривалий. Були випадки, коли людей по дев’ять місяців не випускали на вулицю, а вікна в кімнатах, були наглухо забиті.

Дії злочинного угрупування кваліфікували за частиною 3 статті 146 ККУ. Зараз всі учсники квартету знаходяться під вартою.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #знущання, #наркоман, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: