Танцювальний колектив «Дивограй» представляв українську культуру у Мінську

Опубліковано:
31 Серпня, 2018

Тепер, коли позаду хвилювання, переживання, із задоволенням згадуються враження від знайомства з незвіданою нами раніше країною – Білоруссю – та її гостинними мешканцями.

Нещодавно творча делегація у складі учнів та викладачів Борщівської школи мистецтв вирушила на Свято української культури до столиці Республіки Білорусь – Мінську.

На одній із центральних площ міста – площі Свободи, біля ратуші, відбулося свято. Навколо розвернулись ятки із стравами української кухні, вишивкою, живописом, роботами народних умільців, українською літературою. До організації дійства долучилися Республіканський центр національних культур, Білоруське громадське об’єднання українців «Ватра», мінське міське громадське об’єднання українців «Заповіт».

Старання українців яскраво провести свято та бажання білорусів долучитися до культурної спадщини України пролилися на гостинну білоруську землю рясною зливою. Проте це нікому не завадило. Можливо, було менше охочих змокнути, дивлячись концерт, і напевно, підтанцьовувати глядачам заважали парасольки – але під чари милозвучних українських пісень солістів школи та запальних танців дитячого хореографічного колективу «Дивограй» попали усі присутні. А це – сотні мінчан та гостей білоруської столиці.

Свято української культури продовжувалось з 12 до 17 години. Борщів’яни, як хедлайнери концерту, мали два блоки виступів по 40 хвилин кожен. Решту часу свою самодіяльну майстерність демонструвала українська діаспора.

Недаремно Посол України Ігор Кизим у своїй подяці відмітив, що «високопрофесійний виступ дитячого танцювального колективу «Дивограй» та солістів Борщівської школи мистецтв став незабутнім подарунком жителям та гостям білоруської столиці».

null

 

null

Ірина Співак

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #змагання, #мінськ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #танці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: