У Теребовлі для туристів влаштовують нічні екскурсії зі смолоскипами

Опубліковано:
30 Серпня, 2018

Оглянути замок вночі зі смолоскипами та під супровід екскурсовода в одязі князя можна у Теребовлі, що на Тернопільщині. Туристам відкривають цікаві історії збереження території від ворогів. У ролі тодішнього володаря Теребовлі Василька Ростиславовича виступив директор ТІЦ Степан Зелінський, повідомляє сайт Терен.

– Перші укріплення Теребовлі на Замковій горі висотою 50 метрів спорудили ще у 1097 році, – розповів він. –  Нащадок Ярослава Мудрого князь Василько Ростиславович утримував владу 26 років. Хоча йому вороги викололи очі, є легенда, що він приїхав на джерело до Теребовлі і отримав там силу під час молитви. Згодом він провів багато боїв проти поляків, і усі – успішні.

null

Фото: Анна Золотнюк

Сучасного вигляду Теребовлянський замок набув уже за часів старости Олександра Балабана. Його відбудували з теребовлянського сірого пісковика за 9 тис. злотих. Сприяла цьому потреба захисту через набіги татар. Тож оборонна здатність замку поступалась лише Кам’янець-Подільській фортеці. Споруда складалась із 4-ох стін та 3-ох бастей. Ширина оборонних стін сягала від 3 до 5 метрів. Ворота розташували на рівні 2-го ярусу східної стіни, облаштували підйомним мостом. До входу у внутрішній двір вів дерев’яний пандус, який в разі небезпеки можна було розібрати. Із зовнішньої сторони замок укріпили валами та ровом.

Читайте також

На Тернопільщині жителі багатоповерхівки розвели міні-ферму в місцевому парку (Фото)

На території бачимо пам’ятник Софії Хшановській, яка за легендами врятувала території від наслідків змови.

– Є дві легенди щодо вчинку цієї жінки під час облоги замку у 1675 році, – продовжив Степан Зелінський. –  Перша про те, що вона почула розмову, коли комендант погодився здати замок. Вона мала промову, під час якої засоромила чоловіка щодо такого рішення. Інша версія про те, що вирішили здати замок за спиною коменданта. І жінка розповіла йому про це. Після цього замок ще стояв до 1688 року, коли під час великого нападу татарських військ захопили місто та спалили замок.

Про повне туристичне меню в Теребовлянській ОТГ читайте ТУТ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #екскурсія, #замок, #ніч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смолоскипи, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: