У Кременці розквітла небезпечна квітка (Фото)

Опубліковано:
30 Серпня, 2018

У Кременецькому ботанічному саду квітує пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale L.). Він привабливий на вигляд, проте отруйний. Контакт зі свіжим соком рослин або вживання свіжого листя призводить до тяжкого отруєння. Можливі летальні випадки, – пише Доба.

Пізньоцвіт осінній – багаторічна рослина родини Пізньоцвітових, у народі називають дикий шафран. Занесений до Червоної книги України.

Лікарська, медоносна та декоративна культура. Найвідоміший серед декоративних представників роду. Його часто вирощують разом з осінньоквітучими шафранами, осінниками та ін. Зазвичай висаджують під кронами дерев, де вони утворюють яскраві природні «клумби», або в альпінаріях.

Препарати пізньоцвіту осіннього мають знеболювальну дію, вживаються проти ревматизму, подагри, невралгії, катаракти, перикардиту, гастроентериту.

фото: Кременецький ботанічний сад

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квітка, #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цвіт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: