Вогнеборці Тернопільщини змагаються за звання найсильнішого (Фото)

Опубліковано:
29 Серпня, 2018

Вперше на Тернопільщині змагання з пожежно-прикладного спорту серед вогнебоців відбуваються у новому форматі. Тепер визначається не найкраща команда району, а найсильніший пожежник області. Даний формат змагань називається «Firefighter Combat Challenge» і є дуже популярним у світі.
 
До обласного чемпіонату долучились 105 рятувальників в складі 21-ої команди з районних та міських підрозділів Тернопільського гарнізону ДСНС. Також, поза конкурсом, в змаганнях беруть участь представники з Рівненщини, де такий чемпіонат вже відбувся раніше.

Привітали із стартом змагань рятувальників представники обласної влади та керівництво ДСНС.

«Мені приємно, що понад двотисячний колектив рятувальників Тернопільської області робить все для того, щоб забезпечити безпеку і комфорт для проживання жителів краю. Тому хочу подякувати всім без винятку, хто своєю повсякденною працею рятує людські життя та зберігає їхнє майно», – звернувся до вогнеборців голова облдержадміністрації Степан Барна. 

Він наголосив, що без відповідної підготовки, належного матеріально-технічного забезпечення робота пожежників неможлива. Тож, протягом останній трьох років в області створюються місцеві пожежні команди та покращується матеріально-технічна база.

«Ми й надалі як з державного, так з місцевого бюджетів будемо передбачати ресурси для придбання обладнання, технічного переоснащення нашої служби. А сьогодні під час змагань бажаю вам хороших результатів і перемог», – побажав голова ОДА.

У свою чергу начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей додав, що цього року в області вперше започаткується проведення таких змагань. Ідея з визначення найсильнішого пожежника області, він нагадав, зародилася під час проведення такого типу змагань на Рівненщині, коли наші вогнеборці також мали можливість там продемонструвати свої сили. 

Додамо, що на учасників чекають чимало непростих випробувань:

– підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик 4-го поверху навчальної вежі;

– підйом рукавних скаток з укладанням у контейнер;

– «Силовий тренажер», де ударами кувалди потрібно перемістити балку вагою 72,5 кг на відстань 1,5 метри;

– прокладання робочої лінії і подання ствола на заливку мішені;

– «евакуація потерпілого», де необхідно підняти і протягти манекен вагою близько 80 кг на відстань 30 м.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1402982389805342

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #змагання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежник, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: