Тернополяни виграли грантовий проект зі створення віртуального музею борщівської вишиванки

Опубліковано:
29 Серпня, 2018

Як повідомив на своїй сторінці у фейсбуці віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура, нещодавно проект Наталії Волощук (голови «Туристичної асоціації Тернопілля») зі створення віртуального музею борщівської вишиванки отримав перемогу і його автори приступають до реалізації цієї ідеї. Грант на впровадження в життя проекту надав Український культурний фонд.

«Дякую колективу фонду та виконавчому директору Юлії Федів за високу оцінку, а голові громадської організації «Туристична асоціація Тернопілля» Наталі Волощук за велику пророблену роботу у написанні гранту.

null

Це буде надзвичайний проект зі створення віртуального музею борщівської вишиванки, адже багато по світу розкидано нашої культури. У рамках проекту будуть проведені етно-дослідження, створені фільми про історію та техніку борщівської вишиванки, а за результатами експедиції буде видано путівник та календар на 2019-2020 роки зі строями всіх регіонів України. Саме сьогодні все почалося! Партнером для створення календаря ми обрали чи не найкращу локацію – Національний музей народної архітектури та побуту України в Пирогово. Дякую директору Оксані Старак-Пов‘якель за згоду, а всьому колективу за розроблену стратегію реалізації проекту! Стежте за нашими новинами! Першими героями проекту стали Наталка Фіцик та Володимр Арієв», – розповів Тарас Демкура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #вишиванка, #Демкура, #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: