«Коли повернувся із зони АТО, найважче було пристосуватись до спокою» – фотовиставка присвячена тематиці АТО (Фото)

Опубліковано:
28 Серпня, 2018

У “Мамонті” відбулось відкриття фотовиставки “Працюємо, щоб мати вільний час воюємо, щоб жити мирно”, яка присв’ячена тематиці АТО. Триватиме вона до 30 серпня. Організаторами виставки виступають Громадянська спілка “Громадський рух Хвиля” та дружня ресторація “Мамонт”. Представлено близько 40 фото із повсякденного життя на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією України.

   

   

    

    

    

    

Модератором проекту є боєць 18-го окремого мото-піхотного батальйону, інвалід війни ІІ групи Юрій Парило. Хлопець отримав осколкове поранення на території Луганської області. З групою інвалідності служив ще пів року до закінчення контракту.

“Цією фотовиставкою ми хочемо донести до людей, що існує проблема реабілітації в солдатів, які повертаються у спокійне та мирне життя. Ось наприклад, я, коли повернувся із зони АТО найважчим було пристосуватись до спокою. Перший час було дуже лячно від будь-яких різких та шумних звуків.  Хотілось назад, бо за той час, який був на війні став дуже близький із тими, з ким разом воювали. Хотілось назад до них, бо вони стали справді рідними”, – розповідає Юрій.

   

Також хлопець зазначає, що солдати, які повертаються з війни, важко проходять період реабілітації. Адже немає підтримки, ні з боку суспільства, ні з боку влади.

“Найгірше, що в нас суспільство просто не підтримує атовців. Ставлять дуже багато незручних запитань. Також великі проблеми із документами. Постійно потрібно просто папками носити документи в установи, щоб підтвердити інвалідність і т. д. І саме для того, щоб  людей з’явилось розуміння до атовців ми організували цю виставку. Світлини, які представлені тут були зроблені мною та моїми побратимами на території Донецької та Луганської областей”, – каже Юрій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #донбас, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: