Шість нових шкільних автобусів передали сьогодні навчальним закладам Тернопільщини (Фото)

Опубліковано:
27 Серпня, 2018

Коли на Сході України почалася війна, з навчальних закладів нашої області забрали 13 шкільних автобусів. Тому, за словами голови ОДА Степана Барни, протягом останніх років значні зусилля були спрямовані на вирішення проблеми із забезпеченням доїзду дітей до шкіл. Загалом, за три роки вдалося придбати понад 50 нових автобусів. Сьогодні, 27 серпня, ключі від новеньких транспортних засобів отримали ще шість навчальних закладів.

«Мені приємно констатувати, що в 2016 році було придбано 40 нових шкільних автобусів. У 2017-ому ми придбали ще 7, а тепер у 2018-ому передаємо ключі від шести автобусів. Ще два автобуси придбають трохи згодом», – поінформував очільник краю під час вручення ключів директорам шкіл. 

Загалом, держава спрямувала на придбання автобусів у Тернопільській області майже 90 млн. грн. Це те, що дає можливість отримати і якісні освітні послуги, і створити умови  та бажання дітей навчатися у школі.

«Ми й надалі маємо працювати в напрямі покращення якості надання освітніх послуг, комфорту для дітей та доступності навчання. Державна програма щодо прибання шкільних автобусів продовжується, а це означає, що 70% коштів буде спрямовуватися із державного бюджету, а 30% – із місцевого бюджету. Тому стимул є», – підкреслив Степан Барна.

Він також додав, що освіта є одним із пріоритетних напрямів розвитку області. Про це свідчать й капітальні вкладення, які були спрямовані у цю галузь протягом останніх трьох років, – а це близько 200 млн. грн.!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автобус, #барна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: