Завдяки соціально відповідальним підприємцям у Тернополі на однойменному бульварі відкрили пам’ятник Петлюрі (Фото, відео)

Опубліковано:
25 Серпня, 2018

У День Незалежності Україні у Тернополі офіційно відкрили пам’ятник українському державному та військовому діячу часів Української революції, Голові Директорії УНР та отаману війська і флоту УНР Симону Петлюрі.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, Симон Петлюра – непересічна постать в історії України. Будучи українським державним, військовим та політичним діячем, він намагався у дуже складних умовах відновити українську державу і продовжував це робити у еміграції.

«Симон Петлюра, як вважають історики, є фундатором збройних сил України, – каже Сергій Надал. – Тому у час, коли Україна вже 27 років Незалежна, проте й надалі продовжує боротися за свою Незалежність у війні, дуже символічним є відкриття пам’ятника цій історичній постаті у Тернополі. Надіюся, що сучасне та наступне покоління буде вивчати досвід Симона Петлюри та так само віддано боротися за Україну, за її краще майбутнє, як вільної, незалежної та самостійної країни».

Меценатом встановлення пам’ятника виступила голова ТОГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін.

– В День Незалежності нашої Держави символічно відкрили пам’ятник Верховному Отаману УНР Симону Петлюрі. Ця подія стала можливою завдяки ініціативі самих тернополян; завдяки сприянню і підтримці міського голови Сергій Надал; завдяки таланту скульптора Дмитра Пилип’яка та архітектора Данила Чепіля; завдяки підтримці, розумінню та готовності до співпраці багатьох людей з мого оточення – кожному із них величезне спасибі! – сказала Ольга Шахін. – Тепер бульвар Петлюри в Тернополі – це не просто географічна назва, це красиве місце зі своєю унікальною архітектурою. Водночас тепер це місце, де єднаються покоління: молодші приходитимуть до пам’ятника С. Петлюрі, аби віддати шану борцям за незалежність України. Цей пам’ятник – не лише возвеличення слави Верховного Отамана, це також возвеличення пам’яті всіх загиблих за волю України.

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

null

Фото: TeNews

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бульвар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ольга шахін, #пам’ятник, #петлюра, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: