КМДА звернулася до уряду України з проханням на засіданні 29 серпня ухвалити рішення щодо столичних боргів за газ перед «Нафтогазом», які не дозволяють відновити гаряче водопостачання.

Зокрема, виділити 730 млн грн субвенції на погашення різниці в тарифах, заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

«29 серпня очікуємо чергове засідання Кабінету Міністрів України. На ньому необхідно розглянути внесення змін до постанови КМУ № 110, що стосується надання субвенції з державного бюджету на погашення різниці в тарифах. Нагадаю, що критична ситуація з енергопостачанням Києва виникла через неврегульованість питання заборгованості «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз». Державні зобов’язання становлять близько 730 млн грн. Їх виконання в результаті дозволить вирішувати питання списання штрафних санкцій. Тільки за таких умов ми можемо врегулювати питання укладення угоди з «Нафтогазом», – Петро Пантелєєв,

Раніше мер Києва Віталій Кличко попередив, що якщо 29 серпня на засіданні Кабміну не буде знайдено рішення щодо конфлікту з «Нафтогазом», опалювальний сезон в столиці може бути зірваний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #київ, #опалення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: