«Опілля» – меценат діяльності реєстру донорів кісткового мозку

Опубліковано:
25 Серпня, 2018

Тернопільська пивоварня «Опілля» фінансуватиме діяльність реєстру донорів кісткового мозку. Підприємство стало меценатом нового благодійного фонду, який ініціювала і створила сім’я Куць з Тернопільщини. Це загальноукраїнський проект – перший в Україні недержавний реєстр донорів кісткового мозку.  

Майже рік тому у Юлії Куць – дружини керівника благодійного фонду фонду “Український реєстр донорів кісткового мозку” виявили «апластичну анемію» – це захворювання кісткового мозку. Жінці необхідна була трансплантація, а в Україні такої операцій не роблять, то ж потрібні були і закордонна клініка, і донор. На щастя, жінці змогли зробити переливання крові від рідних, але таких людей, які можуть зробити трансплантацію від родичів – лише 25%. Юлія зауважує, що операція коштувала 50 тис. доларів, а якщо б довелося шукати донора – то обійшлася би у 300 тис. доларів. Тоді сім’я і вирішила створити реєстр донорів кісткового мозку.

За словами керівника благодійного фонду “Український реєстр донорів кісткового мозку” Романа Куця, проект почав працювати 4 місяці тому і за цей час уже зголосилися стати донорами 76 людей, майже 40 наразі проходять діагностику в німецькій лабораторії. Цей проект покликаний безкоштовно допомагати хворим, яким родичі як донори не підходять.

Відео: TV-4

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #донор, #меценат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опілля, #спонсор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: