На Тернопільщині Укрзалізниця працює з рентабельністю 270% і все одно хоче закрити станцію «Зборів», як малоефективну (Документ)

Опубліковано:
23 Серпня, 2018

“Красиво жити не заборониш”, – такою старою фразою можна охарактеризувати діяльність Укрзалізниці на Тернопільщині, повідомляє сайт В КУРСІ.

Зокрема, по вантажній станції “Зборів” за 6 місяців 2018 року вони отримали понад 2,5 млн.грн. доходу, витративши на утримання станції лише 906 тис.грн. Рентабельність склала понад 270%.

Але цього Укразалізниці виявилося замало і вони хочуть “припинити виконання вантажних операцій” або отримати з місцевого бюджету компенсацію невідомо яких збитків.

Відповідного листа отримав Млинівецький сільський голова.

null

Фото: В КУРСІ.

Так на практиці реалізовується державна політика підтримки новостворених громад. Нагадаємо, що Зборів став центром чи не найбільшої за площею громади області.

Натомість чиновники ОДА проблеми не бачать. Більше вірять керівнику Львівської залізниці, аніж мешканцям області, інтереси яких мала би влада захистити. Новопризначений виконавчий директор регіональної філії «Львівська залізниця» Володимир Крот, на нараді в ОДА брехав, що “вже напрацьований певний механізм щодо виходу із даної ситуації” (йдеться про функціонування вантажних станцій в частині забезпечення вагонів для перевезення зерна, лісу, каменю тощо).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #закриття, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #станція зборів, #тернопіль, #тернопільські новини, #укрзалізниця
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: