Обідати за робочим столом і гризти ручки: про які ще шкідливі звички варто забути.

Поради написали на сайті HeadHunter.

Експерти Міжнародного кадрового порталу проаналізували усі шкідливі звички офісних працівників і склали список із 10 найпоширеніших.

Відмовлятися від сніданку. Чашка кави і цигарка замість їжі може призвести до гастриту чи виразки шлунка. Зранку важливо снідати, щоб запустити метаболізм, підняти рівень енергії і не почуватися млявим.

null

Обідати на робочому місці. Мозок обов’язково вимагає відпочинку і перезапуску. Дослідження показують, що такого багатозадачність шкодить ефективній роботі, тож навряд чи обід під час робочого процесу – це хороша ідея. До того ж, це негігієнічно, а запах їжі може заважати іншим.  

Сутулитися. Крім того, що неправильна постава призводить до болю в спині і плечах, сколіозу і інших проблем з хребтом, сутулість також призводить до погіршення настрою.

Підпирати рукою підборіддя. Така звичка дуже шкідлива для шкіри обличчя, адже за день ви торкаєтеся різних поверхонь, і вони не завжди чисті.

Терти очі. Це погано з точки зору гігієни, до того ж великий ризик травмувати шкіру повік. Якщо очі втомилися від комп’ютера, – краще зробити прості вправи для відпочинку, посидіти 10-20 секунд із закритими очима або піти вмитися прохолодною водою.

Гризти кінчик олівця або ручки. Канцтовари, які початку полежали на столі, потім падали на підлогу, та й взагалі служать вам вірою і правдою не один тиждень, краще не облизувати і не гризти. Так передаються небажані мікроби.

Сидіти зі схрещеними ногами, ногою на нозі або підгинаючи одну. Така поза здається комфортною, але через неї може виникати дискомфорт у спині. Ідеальна поза для сидіння – з рівною спиною, а ноги при цьому рівно стоять на підлозі.

null

Переносити хворобу на ногах. Це небезпечно для життя і здоров’я, а продуктивність роботи хворої людини знижується майже до нуля. Крім цього, ви піддаєте ризику колег в офісі.

Неможливість переключитися. Навіть після закінчення робочого дня, ви продовжуєте вирішувати робочі питання: комусь телефонуйте, пишете, перевіряєте пошту або просто бездумно сидите в Інтернеті і соціальних мережах. Така звичка може призвести до нервового виснаження.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #звичка, #офіс, #робота
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: