На Тернопільщині визначили лауреатів обласної премії в галузі культури

19.08.2018 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

На Тернопільщині визначили лауреатів обласної премії в галузі культури. Обирали лауреатів шляхом  таємного голосування під час засідання комітету з присудження обласних премій в галузі культури за підсумками 2017 року.

Так, у номінації «Етнографія і музейна справа»  ім. Володимира Гнатюка – лауреатор премії став  Володимир Окаринський за книгу «Тернопіль: місто, люди, історія (від давнини до 1991 року)». У номінації «Краєзнавство» імені Петра Медведика - Володимир Чистух за книгу «Завалівське коріння Блаженнійшого Любомира Гузара». У номінації «Література»  імені Богдана Лепкого - Василь Тракало за роман «Колонія». У номінації «Твір для дітей та юнацтва»  імені Іванни Блажкевич -  Надія Гербіш за книгу «Мене звати Мар’ям». У номінації «Театральне мистецтво»  імені Леся Курбаса - Борис Репка за майстерне виконання ролей останніх років – Андрія («Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського), Петра («Наталка Полтавка» М.Лисенка), Степана  («Шаріка, або Кохання січового стрільця»), Ярослава («Гуцулка Ксеня» Я. Барнича). У номінації «Образотворче мистецтво»  ім. Михайла Бойчука – лауреатом став Володимир Якубовський за серію робіт «Моя Україна». У номінації «Музичне мистецтво»  імені Соломії Крушельницької - Василь Феленчак за музичні програми патріотичного спрямування. У номінації «Публіцистика»  імені Ярослава Стецька - Наталія Гамера за серію опублікованих у лановецькій районній газеті «Голос Лановеччини» в 2015-2017 роках публіцистичних матеріалів про захист незалежності та цілісності України в зоні АТО і благородні дії волонтерів – наших земляків. У номінації  «Журналістика»  імені Володимира Здоровеги - Михайло Ухман (журналіст, учасник бойових дій в зоні АТО) за статті в постійній рубриці «З передової» газети «Свобода». І також у номінації  «Архітектура»  імені Георгія Пінзеля – лауреатами орали архітекторів Олега Головчака, Ігоря Гордія, Михайла Кичка (автори ідеї і члени редакційної колегії) за книгу «Архітектори Тернопілля». На номінацію «Декоративно-ужиткове мистецтво» (премія імені Ярослави Музики) вчасно оформлених подань не надійшло.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі