Злагодженою роботою – до масштабного оновлення доріг Тернопільщини

Опубліковано:
17 Серпня, 2018

Перше публічне звітування по виконанню ремонту на дорогах загального та місцевого значення відбулося сьогодні в обласній державній адміністрації. Звітували Перший заступник голови ОДА Іван Крисак, начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик та начальник управління капітального будівництва ОДА, на балансі якого тепер перебувають всі дороги місцевого значення, Віктор Кузяк. Спільне та відкрите звітування привернуло увагу медіа-спільноти та громадськості. Адже у 2018 році Тернопільщина отримала безпрецедентну суму коштів на відновлення автошляхів – понад півтора мільярда гривень! Таких капіталовкладень дороги нашої області не бачили ніколи. Власне, про них і звітували спікери, а також про те, які плани на поточний та наступний роки, про проблеми, які виникають, та про можливості їх вирішення.

315 – млн. грн. – на ремонт місцевих доріг

Іван Крисак, Перший заступник голови ОДА навів статистику по коштах, які отримала область протягом останніх чотирьох років. За його словами, у 2015 році на всі дороги, як загального, так і місцевого значення залучили 120 млн. грн., у 2016-ому – 373 млн. грн., у 2017-ому – 870 млн. грн., у 2018-ому на дороги державного значення очікують спрямувати 1 млрд. 300 млн. грн., а на дороги місцевого значення уже отримали 315 млн. грн.

«Це не просто сухі цифри. За ними стоїть конкретний результат, – зазначив Іван Крисак. – На сьогоднішній день в будівництво основних магістралей вже вдалося вкласти майже 70% коштів. Що ж стосується місцевих доріг, то ми передбачили ремонт на 67 ділянках доріг протяжністю 75 км (в області, нагадаємо, 3 519 км доріг місцевого значення, – ред.). На 11-ти дорогах поточний середній ремонт уже завершений або перебуває на стадії завершення».

До середини вересня – новий обхід Тернополя

Про те, що дороги відновлюються й будуть відновлюватися, а також про системний підхід у даній роботі розповів начальник Служби автомобільних доріг в області Богдан Юлик. Він поділився найближчими планами щодо початку ремонту обходу Тернополя Р-41.

«Службою автомобільних доріг заплановано відремонтувати усю протяжність обходу Тернополя, а це 14,5 кілометрів. Поточний середній ремонт дороги дозволить забезпечити комфортний проїзд водіїв усіх видів транспорту через усю область із Заходу на Схід, – повідомив Богдан Юлик. – Власне, Р-41 – це дорога, яка проходить через село Біла та закінчується біля ТРЦ «Подоляни», та яка з’єднує магістраль М-19 Тернопіль – Кременець з трасою М-09 Тернопіль – Львів. Орієнтовний термін закінчення робіт середина вересня. Підрядник вже активно розпочав роботу. Вартість – 250 млн. грн.».

Також Богдан Юлик поінформував, що цього року закінчується проектування Східного обходу Тернополя – це автомобільна дорога протяжністю 8,6  кілометрів, яка буде об’єднувати автомобільну дорогу М-19 та М-12. Розмір фінансування – 20 млн. євро, виділені Європейським інвестиційним банком. Виконання робіт розпочнеться наступного року.

Дорожня карта відновлення магістралей – стратегія розвитку області

Крім того, реалізовуючи дорожню карту із відновлення магістралей області, вдасться досягти таких результатів:

* Автомобільні дороги М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, (магістраль практично завершена. Її протяжність в нашій області – 39 км. Вартість робіт 375 млн. грн.), М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (ремонт завершено. Триває облаштування узбіч, встановлення знаків та розмітки. Протяжність дороги в області майже 39 км., вартість – понад 800 млн. грн.), Р-41 Північний обхід Тернополя та майбутній Східний обхід Тернополя – є частиною основного транспортного коридору, через який будуть йти всі перевезення до портів України. Побудувавши вчасно цю дорогу, розвиваємо перш за все транспортний потенціал Тернопільської області.

* Автомобільна дорога М-19 (протяжність 70 км) – це частина туристичного маршруту Тернопільської області.

* Наступного року в планах повністю відремонтувати автомобільну дорогу Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль.

* Також нові дороги дозволяють зробити доїзд до європейських кордонів швидким, зручним та комфортним.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #дороги, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ремонт, #сад, #тернопіль, #тернопільські новини, #юлик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: