Велике гуляння у Більче -Золотому: мальовниче село яскраво відзначило свій День народження (Фото)

Опубліковано:
17 Серпня, 2018

536-ту річницю відзначали жителі Більче-Золотого погожого недільного дня.

Село, яке має славну і героїчну історію, багате на працьовитих і талановитих людей потопало цього дня у піснях і віншуваннях.

Готувалися до святкування довго і ретельно: готували програму, запрошували шанованих гостей і артистів. Сільський голова Галина Огородник зазначила, що організатори поставили собі за мету, аби свято сподобалось і молоді, і людям середнього та старшого віку. Подбали також про дітлахів: для них організували низку розважальних заходів.

За давньою і доброю традицією святкування розпочали із богослужіння у храмі святого Архистратига Михаїла. Для поклоніння і благословення тут були виставлені мощі святих угодників божих – Святителя Миколая, Преподобного Афанасія Афонського, Великомучениці Варвари, преподобного Іова і чудотворця Почаївського, преподобного Мойсея Угрина Києвопечерського . Всі парафіяни та гості щиро молились за мир, за Україну, за своє рідне село.

А далі святкування продовжились уже у старому панському парку.

Окрасою свята став велетенський коровай вагою 800 кг, який розділили надвечір між усіма присутніми. Воістину, багаті ми на хліб і сіль, на щедру гостинність і таланти!

Більче-Золоте має свою унікальну туристичну перлину – музей-печеру «Вертеба», про який знають у всьому світі. Саме виставка артефактів трипільської доби викликали велике зацікавлення у гостей і вони щоразу зупинялася тут щоб поспілкуватися з місцевими науковцями.

Своїх неповторних ляльок-мотанок представила і жителька села, майстер народної творчості, поетеса Катерина Бутовська. Можна лише щиро подивуватися працездатності і винахідливості пані Катерини, адже лави її лялькового царства поповнило чимало нових і яскравих персонажів, кожен з яких має свою історію створення.

Місцевих дітлахів розважали аніматори і клоуни, для них тут працювала розгорнута і цікава програма  «Щасливі діти в Більче-Золотому». Для маленьких більчанців влаштували конкурси, вікторини, дотепні змагання, катання на конях і каретах.

Радість свята із жителями села розділили і почесні гості: уродженець Більче-Золотого, ректор Кам’янець-Подільського аграрно-технічного університету Володимир  Іванишин, народні депутати Олег  Барна та Микола  Люшняк, голова Борщівської районної державної  адміністрації Людмила Юзьків, герой України, депутат Тернопільської обласної ради Петро Гадз, начальник відділу культури, туризму та релігій Борщівської РДА Уляна Пасічник, начальник Управління  соціального захисту  населення  Борщівської  РДА  Любов Морозко, директор ТОВ “Український кристал” із міста Кам’янця-Подільського  Володимир Юр’єв, заслужений  працівник культури, директор Борщівського краєзнавчого музею Михайло Сохацький, директор Борщівського агратехнічного коледжу Ярослав Козій .

Почесними гостями свята була польська делегація на чолі з сенатором Сейму Республіки Польща Яном Філіпом Лібіцьким.

Початок святкування поблагословив настоятель сільського храму о. Петро.

І вже стало доброю традицією зустрічати в Більче-Золотому  кінний  театр “Козаки Поділля” на  чолі з отаманом Дністровсько-Подільської  Січі   Іллею Іллічом Бунько.  Одні за одним виходили на сцену місцеві  аматори. Привітали з Днем села всіх присутніх вокальний колектив “Більчанки», представники  кінно-спортивного  клубу, ТОВ “Корпорації “Колос-ВС”.  

Заслужений артист України Павло Доскоч привіз цікаву вокальну програму, з відомим співаком співало усе село!

Цікавим був виступ аматорів Кам’янець-Подільського аграрно-технічного  університету.

А ввечері, небо над селом засвітилося від вогнів файер-шоу, яке видовищно продемонстрували артисти агенції “Артградація”. Доповнила свято молодіжна дискотека, яку провів діджей Вадим.

Село гуляло. І свято це запам’яталося надовго кожному. Люди відпочили від роботи і повсякденних клопотів, зустрілися з друзями, змістовно провели час. Такі приємні події перезавантажують, налаштовують на добро і гарний настрій. І вже з новими силами і теплими спогадами люди увійдуть у будні.

null

Фото із сайту Більче-Золотецької громади

 

null

Фото із сайту Більче-Золотецької громади

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #більче-золоте, #громада, #день села, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: