На Тернопільщині стартує антикорупційна програма для виховування молоді

Опубліковано:
16 Серпня, 2018

В кінці серпня розпочинаю свою дію громадська антикорупційна програма “КАТОК”, яка на протязі чотирьох місяців виховуватиме несприйняття корупції серед молоді.

 Для того, щоб побороти корупцію має бути державна воля – це, коли представники влади хочуть і прагнуть побороти корупцію. Якщо такого бажання немає, тоді у дію вступають методи боротьби із нею. Наприклад, у Китаї протидіють корупції двома способами: садять корупціонерів у тюрми та назначають їм страту, також несприйняття корупції виховують у дітей та молоді. Ми розуміємо, що діючі у нашій державі методи покарання, на жаль, не дають бажаних результатів. Адже жоден корупціонер таки не був притягнений до відповідальності – це така своєрідна риболовля: зловили – показали – відпустили. Проте ми не здаємося і продовжуємо вводити нові шляхи протидії. Відтак, впроваджуватимемо відразу  до корупції через виховання дітей. Ми проведемо тренінг для антикорупційних організацій. Окрім цього, організуємо конкурс та ярмарок інноваційних проектів. У цьому нас підтримує ПРООН, – зазначає юрист Ольга Мазаєва.

Організаторами програми є ГО “Творче об’єднання “Нівроку” та Коаліції громадських організацій “Тернопільський центр реформ”, а фінансує її Міністерство закордонних справ Данії протягом 2015-2018 років. 

Мета проекту: 

– поширення ідей несприйняття корупції серед дітей та молоді;

– залучення влади до ідейного несприйняття корупції;

– широка інформаційна кампанія для несприйняття корупції серед населення.

Антикорупційна програма проходитиме у три етапи: 

1. В кінці серпня проводитимуться тренінги для новостворених антикорупційних організацій, які не мають великого досвіду у боротьбі з корупцією.

2. З 1 вересня активісти проведуть творчий конкурс робіт серед учнів та студентів навчальних закладів Тернополя, який триватиме до 2 жовтня.

3. Ярмарка антикорупційних ідей” – нагородження переможців конкурсу та публікація найкращих робіт у одному збірнику. Також найкращі роботи розвішають по білбордах всієї області та на основі робіт створять агітаційні  листівки та стікери для виховання серед населення несприйняття корупції.

 – Участь у конкурсі братимуть учні тернопільських шкіл та студенти ЗВО. Виражатимуть своє бачення протидії корупції за допомогою малюнків та творів малих літературних форм. Розпочнеться конкурс вже з першого вересня та триватиме до 20 вересня. Упродовж 20-22 вересня спеціальні внутрішні комісії оцінюватимуть роботи учасників. Фінал конкурсу відбудеться на початку жовтня, де презентують альбом із найкращими роботами та вручать цінні призи їхнім авторам. Отож, за такого формату взаємодії ми зрозуміємо ставлення підростаючого покоління до корупції та зможемо сформувати нові шляхи її подолання, – повідомляє голова ТМО «Нівроку» Олександр Домбровський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #антикорупційна програма, #виховування, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: