Через Тернопіль проходитиме високошвидкісна залізнична євроколія

10.08.2018 15:13   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

Побудувати і запустити в експлуатацію високошвидкісну залізницю, яка зв’яже Київ, Вінницю, Одесу і Львів, обійдеться державі приблизно в $ 18 млрд. Вона проходитиме через Тернопіль, зазначають автори проекту.

У Національній транспортній стратегії зазначено, що основні міста повинні бути пов’язані євроколією. Згідно з документом, територією України магістраль проходитиме через Мостиськ, Львів, Тернопіль, Чернівці, Луцьк, Ягодин, Рівне, Житомир, Вінницю, Коростень, Умань, Одесу та Київ.

“Нашою технічною групою відпрацьовується питання вартості будівництва високошвидкісної євроколії Київ-Вінниця-Одеса-Львів, де Вінниця була б центром відправлення поїздів. Саме за цим проектом нами було підраховано, що вартість інфраструктурних робіт, облаштування станцій і депо, а також закупівлі рухомого складу становитиме близько 18 млрд доларів. Якщо цей проект буде реалізований, то він міг би стати таким собі “планом Маршалла” для України”, – повідомив в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.

Відзначимо, крім будівництва нової залізниці в Україні також планують створити нову автомагістраль, яка дозволить добиратися зі Львова до Одеси за 5,5 годин замість 9, як зараз.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі