Чверть мільйона дубових сіянців і неймовірної краси лісовий розсадник – одне з цьогорічних надбань бережанських лісівників (Фото)

09.08.2018 18:43   Джерело: ternopillis.gov.ua
Опубліковано : Настя Острозька

Високопродуктивний ліс починається з дрібної насінини – таке гасло-аншлаг анонсує початок подорожі постійним лісовим розсадником у Підгаєцькому лісництві державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство», який оновили цьогоріч. 

null
Фото: ternopillis.gov.ua

Під чітким керівництвом директора підприємства Олександра Левчука, координацією та активною участю головного лісничого підприємства Миколи Ковальчука, лісничого лісництва Ігоря Городецького та інженера лісових культур Богдана Кушка тут здійснили розширення корисної площі колиски лісів, додатково завезли новий грунт, оновили агітаційну продукцію, провели обгородження та попрацювали над його естетичним оформленням. Працювали практично над кожним сантиметром корисної площі лісового розсадника. 

null
Фото: ternopillis.gov.ua

Як поінформував головний лісничий ДП «Бережанський лісгосп» Микола Ковальчук, загальна площа постійного лісового розсадника 2 гектари, з них 1,85 га корисної площі, на якій вирощують клен гостролистий, липу дрібнолисту, горіх грецький, каштан кінський та дуб звичайний. До кінця року тут планують здійснити ще посів дуба звичайного на додатковій площі, на яку цьогоріч привезли новий ґрунт, – 0,03-0,04 га.

null
Фото: ternopillis.gov.ua

У Підгаєцькому лісництві переважають дубові типи лісу, відтак основна частина лісового розсадника зосереджена на вирощування цієї лісової породи. Наразі тут зростає 300 тисяч сіянців різноманітних лісових порід, із них 250 тисяч припадає на найціннішу лісову породу – сіянці дуба звичайного.

null
Фото: ternopillis.gov.ua
null
Фото: ternopillis.gov.ua

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ternopillis.gov.ua  

Коментарі