Якість ремонту доріг Тернопільщини перевіряють двічі

Опубліковано:
9 Серпня, 2018

Впродовж останній років фінансування оновлення мережі доріг Тернопільщини значно збільшилося. Завдяки цьому шляховики мають змогу здійснювати поточний середній ремонт на багатьох об’єктах. Так, сьогодні триває капітальне оновлення доріг Тернопіль-Львів-Рава-Руська, Тернопіль-Підволочиськ.

Контроль якості роботи підрядних організацій – пріоритет Тернопільської обласної державної адміністрації та Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. На замовлення організації методом кернування на ремонтованих об’єктах перевіряється:

– Товщина укладеного шару;

– Відповідність нормам та стандартам ДСТУ вкладеного матеріалу. Шляховики беруть проби вибірково, за один раз висвердлюють три зразки.

Водночас незалежний автономний контроль якості робіт здійснює ДП «Дорцентр». Співробітники установи перевіряють поперечні та поздовжні ухили. Також перевіряють матеріал і здійснюють кернування. Якщо в процесі перевірки виявляють недолік, оформлюють припис підрядній організації. Роботи до оплати не приймаються доти, доки у визначені терміни не будуть усунені недоліки.

На фото лаборанти здійснюють контроль якості на трасі М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, де здійснюється укладання верхнього шару покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дорога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перевірка, #ремонт, #сад, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: