На Тернопільщині безробітні започатковують власний бізнес

Опубліковано:
8 Серпня, 2018

Семеро безробітних з різних районів Тернопільської області успішно пройшли 13-денне професійне навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за напрямом «Підприємець-початківець». Вони дізналися про підприємництво в Україні; вивчили основи управління власним бізнесом, маркетингу, ринкової економіки, бізнес-планування. Цікавими для слухачів були питання правового регулювання, обліку, оподаткування та звітності суб’єкта підприємницької діяльності. Під керівництвом досвідчених викладачів ЦПТО безробітні визначилися з бізнес-ідеями та склали власні бізнес-плани.

Відтак на базі Тернопільського обласного центру зайнятості в онлайн-режимі відбувся захист цих планів. Найвищий бал отримав безробітний з Підволочиська Володимир Гевко, який надаватиме послуги з електромонтажних робіт. Він найкраще склав бізнес-план, врахував не лише особливості праці, а й сучасні форми та методи роботи, новітні знання та технології у сфері електромонтажу.

Отож, в смт Козова невдовзі відкриється магазин автозапчастин; у Підволочиську краянка, маючи відповідний сертифікат, працюватиме у сфері косметології (ламінування вій); кваліфікована кременчанка займатиметься приготуванням дитячого харчування для школярів; аграрії Шумська матимуть можливість скористатися послугами місцевого бізнесмена з перевезення урожаю вантажним транспортом; у Зборові працюватиме пічна кухня, а у Збаражі – мобільно готуватимуть смачну каву на замовлення.

Бажаємо людям, які хочуть працювати в Україні, реалізувати свої задуми та ідеї!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безробітний, #бізнес, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: