На Тернопільщині хочуть збудувати підприємство з переробки вторинного сміття

07.08.2018 11:13   Джерело: Тернопільські гарячі новини
Опубліковано : Новини Тернопілля

На Тернопільщину прибули представники іноземної фірми-інвестора, які готові збудувати тут підприємство, що спробує вирішити проблему сміття. Зокрема, потенційні партнери прибули з інвестори з міста Торунь (Куявсько-Поморське воєводство, Польща) до Чорткова, де зустрілися з представниками влади та екологами, - пишуть Тернопільські гарячі новини з посиланням на Тернополяни.

Читайте також

В Борщеві на Тернопільщині – екологічна катастрофа
Канадці планують спорудити на Тернопільщині сміттєсортувальний центр

Спільно вони оглянули комунальні та приватні території міста для визначення локації та поговори про вигоду для нашого краю в разі відкриття підприємства з переробки вторинного сміття. Так, за словами міського голови Чорткова Володимира Шматька, метою створення такого підприємства є переробка вторинної сировини (пластикових пляшок) на поліетиленові гранули. Поліетилен вважається найдешевшим та біологічно не шкідливим матеріалом, тому широко застосовується у медицині, житловому будівництві, виготовленні водопровідних труб та інше, пише “Тернополяни”.

— Окрім вливання у місто закордонних інвестицій, підприємство з переробки вторинного сміття дасть можливість безпечно переробляти істотно поліетилен, зменшити кількість сміття на звалищах (адже поліетилен і пластик не розкладаються!), а згодом прийматиме сортовану продукцію у місцевих жителів, — каже очільник Чорткова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільські гарячі новини  

Коментарі