На Тернопільщині люди потерпають від комах

Опубліковано:
6 Серпня, 2018

Спеціалісти Управління  виїхали на місце розповсюдження комах (територія Катеринівської сільської ради, Кременецького району), де провели обстеження  та відібрали взірці імаго даних комах в присутності голови Катеринівської сільської ради Дрель В.К. та депутата Самборського С.А.

Відібрані взірці комах, Управлінням фітосанітарної безпеки були направленні в Державну установу «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» та в Державну установу «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» для ідентифікації.

Відповідно до листа ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» від 27.07.2018 року № 04-06/1486 дані комахи визначено як жуки родини Блискітники (Nitidulidae), рід Glischrochilus,  вид  Glischrochilus quadrisignatus. Медичного значення не має.

Відповідно до висновку фітосанітарної експертизи ДУ «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» від 26.07.2018 року № ФЛ 19/002094В-18 комахи визначенні як Glischrochilus quadrisignatus.

Glischrochilus quadrisignatus поширений на території України. Даний вид живиться соком пошкоджених дерев, а також соком пошкоджених та перезрілих плодів (малина, яблука, абрикоси, тощо), в основному тими, в яких проходять бродильні процеси (починають розкладатися). Їх також  приваблює оцет, вино, фруктовий сік, продукти бродіння, тому рекомендується в населених пунктах розставляти приманки з даних продуктів для вилову та подальшого знищення комах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катеринівська сільська рада, #комахи, #кременецький район, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: