На Тернопільщині понад 200 роботодавцям компенсували працевлаштування безробітних

Опубліковано:
1 Серпня, 2018

За перше півріччя 2018 року близько 240 безробітних жителів Тернопільщини знайшли місця роботи, а їх роботодавцям за компенсували витрати єдиного соціального внеску. Роботодавці, котрі  працевлаштували на нові робочі місця безробітних – мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Право на компенсацію також надається роботодавцям, які є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштували безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості. Компенсацію виплачують упродовж року з дня працевлаштування особи.

Також компенсацію витрат на оплату праці можуть отримувати роботодавці, які працевлаштовують переселенців, котрі зареєстровані на обліку в службі зайнятості, на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості цих осіб протягом періоду, який перевищує тривалість виплати удвічі. Цю компенсацію виплачують не пізніше як за 6 календарних місяців. До того ж,  роботодавець, який працевлаштовує за направленням центру зайнятості безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб строком не менш як на рік, має право отримати компенсацію витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації. Сума компенсації залежить від вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Про це повідомили у Тернопільському обласному центрі зайнятості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #компенсація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємець, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: